– 084 (22/23) – Teatre Musical – BABY BOOM ! (🐌🐌🐌🐌) – Teatre Gaudí – 11/02/2023

Dissabte 11 de febrer era nit d’estrena a la Sala Gran del Teatre Gaudí, la companyia Egos Teatre presentava la seva última producció BABY BOOM ! “el musical del destape a ritme de hit eurovisiu”. 

Es tracta d’una comèdia situada en un càmping de la Costa Brava als anys setanta del segle passat. Està dirigida per Toni Sans amb música i direcció musical d’Albert Mora. El text i les lletres de les cançons són de Toni Sans i Rubèn Montañá. En aquesta ocasió la música és enllaunada, malgrat que es canta en directe.

La companyia Egos Teatre compta amb una llarga trajectòria dirigint musicals i nosaltres la vam conèixer el 2011 amb “EL CRIM DE LORD ARTHUR SAVILLE” que vam poder veure al TNC.

L’escenari està presidit per una tenda de campanya on succeiran divertides escenes esbojarrades que han despertat la riallada del públic en nombroses ocasions. Moltes plantes i matolls que simulen l’espai que envolta els campistes, omplen l’escena i serviran d’amagatall. Tres parelles i un munt de situacions equívoques. Entrades i sortides. Infidelitats i extraterrestres ……

Un espectacle musical inspirat en les pel·lícules de Sèrie B d’extraterrestres i en el cinema de destape dels anys 70 i que segueix l’estructura d’un vodevil clàssic. Un text que alimenta la “bogeria escènica” de la companyia i que en molts moments ens ha fet recordar a la Cubana.

És l’any 1969, la nit de Sant Llorenç, i al càmping arriba el ministre d’Asuntos Inferiores (Toni Sans) i la seva amant francesa (Alexandra González) per passar una nit romàntica. Un guardabosc (José Pedro García Balada) va alertant del perill que suposa quedar-se allà i va deixant anar missatges que fan por. Parla d’extraterrestres que volen envair la terra……

Aviat apareixen a escena el secretari del ministre (Rubèn Montañá) i la seva amant, una lleidatana que vol ser sueca (Mónica Vives). La dona del ministre (Anna Alborch) arriba també de manera sobtada i es troba amb el marit quan el que volia era trobar-se amb el seu secretari que és també el seu amant. El vodevil està servit.

A mitjans dels anys cinquanta, una explosió demogràfica sense precedents va tenir lloc als Estats Units. Quinze anys més tard, com tot, l’ona expansiva va arribar a casa nostra. Els experts han intentat aclarir els motius d’aquella procreació desenfrenada; la millora del nivell de vida, victòries futbolístiques, apagades de llum, preservatius de mala qualitat… Semblen causes raonables! Però… i si l’autèntic origen dels embarassos estigués fora de l’abast de la nostra comprensió? Unes cintes de súper-8 trobades recentment podrien donar llum a l’enigma.

Una posada en escena totalment dinàmica, dominada per les corredisses, les entrades i sortides i els malentesos. Les interpretacions són, totes elles, magnifiques, amb una treballada coreografia i una bona part musical.

Malgrat que hem gaudit força i ens ha agradat, …. pel nostre gust, creiem que li caldria una retallada d’uns 10 minuts especialment en el desenllaç de tot plegat.

Cal felicitar el Teatre Gaudí, per l’aposta ferma en donar suport als projectes de Teatre Musical, fets a casa nostre i en català.

Paga la pena anar a veure aquesta proposta, si el que voleu és passar una bona estona. Està programada fins al dia 2 d’abril.

Deixa un comentari