– 077 – (22/23) – Teatre – EL LLAC DAURAT (🐌🐌🐌+🐚) –— Teatre del Cercle – 26/01/2023

Diumenge 29 de gener, vam fer cap al Teatre del Cercle (al carrer de Santa Magdalena 12 de Gràcia), per veure la darrera estrena del grup de teatre d’aquesta entitat, EL LLAC DAURAT d’Ernest Thompson, dirigit per Carme Bigorra

Aquest Grup de Teatre agrupa a unes 200 persones, tècnics, actrius, actors, directors, … i ofereix una programació teatral continuada amb un espectacle al mes. En aquesta temporada nosaltres hem vist l’excel·lent proposta musical ROCKY HORROR SHOW dirigida per Quim Fuster.  

Un grup que des de l’any 1903, porta dalt de l’escenari, cada Nadal, L’Estel de Natzaret, un text propietat de l’entitat i un clar signe d’identitat. En Miquel en la seva adolescència era soci d’aquesta entitat i també havia participat algun cop en petits papers a L’Estel.

EL LLAC DAURAT (On Golden Pond) va ser dut al cinema, el 1981, amb el nom d'”En el estanque dorado” protagonitzada per Katherine Hepburn i Henry Fonda, ja octogenaris. Aquesta pel·lícula va ser l’adaptació de l’obra de teatre d’Ernest Thompson que es representava a Broadway, adaptació que va fer ell mateix i que li va valdre un Oscar al millor guió adaptat, premi que va compartir amb els Oscar al millor actor i a la millor actriu.

Ethel (Carme Bigorra) i Norman Thayer (Ferran Herrera) són un matrimoni d’ancians, que passa els estius en un lloc privilegiat, entre boscos i al costat de l’estany daurat al nord dels Estats Units. Ara, ja grans, enfronten la por a la mort i les debilitats i mancances que els anys de vida van incorporant al seu dia a dia. És una comèdia de sentiments que enfoca els darrers anys de la vida d’aquesta parella. Només el carter del poble, Charlie (Pep Bransuela) els visita.

Trenca aquesta pau i harmonia l’arribada de la seva filla Chelsie (Gemma Clemente) que sempre ha mantingut unes relacions difícils amb el seu pare. I ho fa acompanyada de la seva nova parella, un dentista anomenat Billy Ray (Jordi Medrano) i el seu fill preadolescent Billy Ray Junior (Pere Quintana).

La filla i el seu xicot se’n van a fer un viatge a Europa i deixen al jove Billy a càrrec de l’Ethel i el Norman. Un noi de tretze anys que farà reviure en el Norman les ganes d’anar a pescar.

Una proposta amb la que hem gaudit força, amb unes interpretacions magnífiques d’uns actors i actrius que ja havíem vist treballar en altres propostes del Cercle, tret del joveníssim Pere Quintana que ha debutat amb nota alta en aquest paper de Billy Ray Junior.

Cal destacar també la participació de Joan Amat a les llums, Àuria Amat al so, Quim Fuster i David Sánchez a l’escenografia i per descomptat la magnífica direcció de la Carme Bigorra.

Una reflexió sobre la dificultat de mantenir relacions positives a qualsevol edat i en qualsevol moment. Un bri d’esperança que ens diu que sempre és possible gaudir de la vida malgrat l’inexorable pas del temps.   

Al Teatre del Cercle només s’han fet dues representacions, però la podreu veure el dia 4 de febrer als Lluïsos d’Horta (al carrer Feliu i Codina 7).

Tornem a insistir en el fet que, propostes teatrals representades per actors no professionals, moltes vegades superen en qualitat a produccions de teatre comercial.

Deixa un comentari