– 072 (22/23) – Concert – BROADWAY AL MALDÀ de Joan Vàzquez (🐌🐌🐌+🐚) – El Maldà – 23/01/2023

Ahir dilluns 23 de gener era dia d’estrena a “El Maldà“, del nou espectacle de Joan Vázquez, BROADWAY AL MALDÀ. Un concert a piano i veu on l’artista interpreta alguns dels nous èxits de Broadway.

En Joan Vázquez és un artista que ens té guanyats des del moment zero, quan el seu somriure omple l’escena. Ahir al vespre va reunir compositores com Jeanine Tesori, Sara BareillesAnaïs Mitchell, Alanis MorissettePasek & PaulLin-Manuel Miranda, amb Stephen Schwartz, Jonathan Larson o el llegendari Stephen Sondheim.

Entre cançó i cançó, en Joan Vázquez ens va relatant anècdotes entre compositors i lletristes, que si bé al segle passat feien un maridatge que els mantenia units fins al final, avui porten una relació molt més oberta o, com comenta, fins i tot la majoria de compositors i compositores van sols al capdavant de lletra i música.

Aquestes anècdotes entre compositors i lletristes de musicals li dona peu a parlar de la parella avui en dia. Destaca també el fet de les dones que s’han posat soles al capdavant de lletra i música de musicals, un espai, fins ara, destinat només a parelles d’homes.

El repertori de l’espectacle inclou temes de musicals d’èxit recents, com Hamilton, Waitress, If/Then, Dogfight, Dear Evan Hansen, Moulin Rouge o Fun Home -i algun també de més clàssic.

“Tenia moltes ganes de tornar a fer un concert a piano i veu acompanyant-me a mi mateix, com vaig fer ara farà 8 anys quan vaig estrenar ‘Something’s Coming: un tribut a Sondheim’, un espectacle amb el qual vaig tenir el privilegi de cantar i tocar a llocs on no havia ni somiat que actuaria i allò va ser la porta per projectes preciosos que han vingut després”

“El que més m’il·lusiona d’un concert així: són les històries. Per mi aquest espectacle i les seves cançons són les seves històries, el més despullades possible, amb un piano, a un lloc on, precisament, s’hi expliquen històries com en lloc de la ciutat: al Maldà”.

Un espectacle de caràcter íntim, creat pel mateix Joan Vázquez, i on ha jugat un important paper la magnífica il·luminació de Jordi Berc i el so de Jordi Ballbé.

Joan Vázquez, al que seguim de fa anys, ha actuat com a actor i cantant en musicals de Barcelona i Madrid interpretant papers com Claude a Hair, Frank a Merrily We Roll Along o Sky a Mamma Mia!.

Un artista que ens captiva per la seva veu, la seva naturalitat, la seva simpatia i la seva capacitat per transmutar-se en altres.

Malauradament en aquest espectacle, per culpa del nostre desconeixement de l’anglès, ens perdem el significat de les lletres de les cançons. Potser no és el més important, però creiem que no costaria gaire projectar la traducció en català. Molts com nosaltres, ho agrairíem.

Hem vist molts dels espectacles en els quals ha participat, però recordem especialment aquells en els que actua gairebé sol a l’escenari, com poden ser “SOMETHING’S COMING un tribut a Sondheim” (Teatre Gaudí, 2016), “PAQUITO FOREVER” (Teatre Almeria 2017), “CIUTAT DE GESPA” (El Maldà 2018) o, així com el magnífic “20 ANYS NO SÓN NÁ” (Sala Barts 2019) i més recentment hem pogut gaudir de “OCAÑA REINA DE LAS RAMBLAS” (Teatre Condal 2022). 

Nota: Podeu veure les nostres ressenyes clicant a sobre dels títols anteriors.

Aquest espectacle, BROADWAY AL MALDÀ, només ofereix 9 representacions a “El Maldà” on s’estarà fins al 12 de febrer.

Deixa un comentari