– 052 (22/23) – Cabaret/Circ – THE HOLE X (🐌+🐚) – Gran Carpa del Port Vell – 02/12/2022

Divendres dia 2 de desembre vam assistir a l’estrena de l’últim espectacle de la saga “The Hole”, que fins al 22 de gener estarà instal·lat a la Gran Carpa del Port Vell per celebrar els deu anys. THE HOLE X ens ha sorprès, però negativament i en aquesta entrada intentem explicar el que hem viscut. 

La saga The Hole considerada un clàssic de Planletsgo, presenta THE HOLE X com una experiència temptadora amb música, ball, humor, acrobàcies i monòlegs …. una oda a la llibertat i a la diversió. The Hole (El forat) va ser creat per Paco León e Yllana el 2011, l’espectacle ha viatjat per França, Itàlia, Alamània, Mèxic i Argentina i l’han vist més de 2.500.000 d’espectadors. I fins aquí el que ens han dit.

Vam arribar a la Carpa i vam haver d’esperar més de mitja hora per entrar a ocupar les nostres localitats, s’intuïa algun tipus de problema, però, tal com ens tenen acostumats en els transports públics, aquí tampoc van dir en cap moment que passava o quanta estona trigarien a solucionar-ho. Palplantats, esperant. L’espectacle va començar amb mitja hora de retard. 

La meitat de l’aforament de les grades estava buit i això ens va permetre situar-nos on ens va semblar millor. La part de les taules estava de gom a gom, podríem dir que es veien “anxovats” al peu de l’escenari. 

Hem de dir que el tipus de públic que ens rodejava no és el que acostuma a anar a les sales de teatre ni de circ, i el costum de comentar les “jugades” entre ells, beure i menjar, cridar, entrar i sortir de la carpa, van ser la tònica de les dues hores de durada. I evidentment el castellà l’únic idioma emprat.

I ara parlarem de l’espectacle…

Un escenari presidit per uns enormes llavis de color vermell i dues escales a banda i banda. I un mestre de cerimònies. Segons hem pogut llegir són 4 els mestres de cerimònies que s’alternen i això fa que cada espectacle sigui diferent i, segons la productora, un al·licient per repetir ….. 

En el nostre cas el mestre de cerimònies ha estat Canco Rodríguez que ja havia fet aquest paper en The Hole 2 i The Hole Zero. Juan José Rodríguez (Màlaga 1977), conegut com a Canco, és un actor espanyol de cinema, teatre, teatre musical i televisió.

THE HOLE X és un espectacle que  rescata els personatges més icònics de les edicions anteriors afegint textos nous adequats a l’actualitat i compta amb un convidat especial, l’artista ucraïnès Oleg Tatarynov al pole dance aeri. Ha treballat al Cirque de Soleil i actualment viu a Barcelona.

La línia argumental utilitzada pel mestre de cerimònies està basada en el fet que tots som convidats a la seva festa, una festa que fa a casa seva per presentar en societat la seva parella, un ratolí que es diu Maria del Mar. Amb aquesta defensa de l’amor lliure ens llença un discurs contra l’homofòbia absolutament demagògic, molt aplaudit. A casa seva ens han rebut quatre majordoms que canten i ensenyen el cul. Ells són Arnau LoboRaúl Ortiz, Edgar López i Omar Antxundia.

Al llarg de tot l’espectacle en Canco Rodríguez ens deixarà anar diferents monòlegs absolutament demagògics sobre la premsa, els polítics, les mentides, els canvis d’opinió.

Per sort …. va intercalar alguns números de circ que, per a nosaltres, ha estat l’únic vàlid de tot plegat,….

Las Supernenas Carolina Rodríguez i Coral Quiñones amb acrobàcies aèries, el Duo Stardust amb les seves piruetes sobre patins, el SupergoldDonet Collazo amb les seves piruetes aèries.

Per tal de poder veure aquests números circenses, vam aguantar fins al final de l’espectacle, malgrat que més d’un cop vam estar a punt de fugir cap al carrer, pel que estàvem veient i escoltant, que ens produïa una forta vergonya aliena.

El toc “d’humor” va venir de la mà d’El pony loco (Josse Zandoval) que embogeix i vol “follar” amb tots i tothom, i tot perquè li han posat la setena dosi de la vacuna de la Covid;  ell és la mascota de la Generala (Vinila Von Bismark) que fa poca cosa més que passejar amunt i avall per l’escenari i és una de les cares visibles de la campanya que podem veure als autobusos de Barcelona. Almon és Julio Bellido i va embotit dins una enorme bola de color rosa que es transforma en platejada i vol donar el toc androgin a l’espectacle. I finalment completen el repartiment les anomenades X Girls, Maru Limeres i Aria Bedmar ballarines.

Estructurat en dues parts, amb un llarguíssim intermedi on es venen una mena de cartons, ja que en començar la segona part se celebra un bingo entre el públic, un bingo que té com a premi un pernil, que guanya qui arriba a fer línia….. i evidentment tot està calculat perquè siguin diverses persones que l’obtinguin al mateix moment…. i, per tant, per desempatar, el pernil el guanya el que a sobre de l’escenari es despulli més ràpidament.

Un espectacle que no mereix més temps que el que ja li hem dedicat, que només salvem per la part dels números de circ, però que no és un cabaret, no és un musical, i no és un espectacle de circ.

Amb un humor barroer basat en malentesos al voltant del sexe i que …. això si, permet veure pit i cuixa.

Al nostre entendre, un espectacle xaró, (en castellà “chabacano”), només aconsellable per un determinat tipus de públic que busca una determinada forma d’entreteniment de riure fàcil i absolutament vulgar.

En resum, una nit per oblidar.

Deixa un comentari