– 041 (22/23) – Teatre – M’ESPERARÀS ? (🐌🐌🐌+🐚) – Teatre Gaudí – 19/11/2022

Ahir dissabte, a la Sala Gran del Teatre Gaudí, vam poder gaudir de la proposta M’ESPERARÀS?, de la companyia sabadellenca “Estrena Morena”. Es tracta d’una divertida comèdia escrita per l’actor i dramaturg valencià Carles Alberola (València 1964) i dirigida per Albert González Robles (Sabadell, 1985).

Aquesta obra va ser estrenada a València el 2013 i compta amb una pel·lícula dirigida i interpretada pel seu creador, Carles Alberola, en valencià. L’actor i dramaturg ha escrit prop d’una vintena d’obres i té el reconegut guardó del Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana.

M’ESPERARÀS ? Va tornar als escenaris a la Cava Urpí de Sabadell en març del 2022, en format a 4 bandes i dirigida per Albert González. Aquesta és la proposta que ara podem gaudir al Teatre Gaudí. 

En Rubèn (Carles Prats) és un professor universitari que es considera un fracassat en qüestions d’amor. Separat de fa dos anys es mostra incapaç de refer la seva vida amorosa. Per això, en Jaume, un home d’èxit (Pep Muñoz) i la seva dona, la Raquel (Marta Tricuera) l’animen a preparar un sopar on ha de conèixer algú especial. Quan finalment arriba la Pilar (Diana Torné), tot es capgira.

El paper de Ruben sembla fet a mida d’en Carles Prats (Sabadell, 1971), al que vam tenir l’oportunitat de veure treballar en “LOS ÁRBOLES MUEREN DE PIE” al Teatre del Cercle i on també interpretava un paper còmic. En aquesta proposta la seva interpretació ens ha semblat absolutament magnífica i convincent.

A en Pep Muñoz (Sabadell 1979) el vam veure treballar a “NO EM DIGUIS REINA” al Teatre Akadèmia i a la Marta Tricuera (Sabadell 1986) la veiem en el paper de Magda a la sèrie de TV3 “Com si fos ahir“. A Diana Torné (Sabadell 1989), actriu i ballarina a la Royal of Dance de Londres l’hem vist en nombroses propostes i encara recordem el seu paper de jove enamorada a la proposta “UN MES AL CAMP” que vam veure al TNC en 2011.

M’ESPERARÀS ens convida a un sopar ple de girs i embolics entre els personatges i on nosaltres, els espectadors, som coneixedors dels secrets que s’amaguen entre ells i esperem, neguitosos, la forma i el moment en què esclatarà tot. 

Amors creuats, infidelitats no confessades, jocs de paraules, malentesos, trucades no contestades, entrades i sortides, frases interrompudes, mentides, …. amb una posada en escena d’una enorme agilitat que ens ha fet gaudir de divertits moments i sobretot d’unes magnífiques interpretacions.

Una comèdia que ens ha agradat molt, on hem rigut amb ganes i que va més enllà d’un vodevil ple de gags o acudits, amb uns personatges ben dibuixats i consistents.

Una estudiada escenografia i il·luminació de Francesc Bonsfills que permet la perfecta visió des de les quatre bandes de l’espai escènic. Magnífica la direcció de l’Albert González.

M’ESPERARÀS ?, és la quarta producció de la companyia “Estrena Morena” i la primera coproducció amb UiU Promotors. 

Si voleu riure i passar una bona estona amb una comèdia de qualitat, podeu anar al Teatre Gaudí on està programada fins a l’11 de desembre.

Leave a Reply