– 038 (22/23) – Teatre Musical – ROCKY HORROR SHOW – Teatre del Cercle (🐌🐌🐌🐌) – 12/11/2022

Ahir dissabte dia 12 de novembre vam tenir l’oportunitat de gaudir d’una magnífica adaptació del musical THE ROCKY HORROR SHOW al Teatre del Cercle de Gràcia.  

Quim Fuster Gallardo (Barcelona, 1963) fa molts anys que es dedica al teatre, és actor, director, tècnic, escenògraf i autor. També ha intervingut en petits papers al cinema. I tota aquesta activitat escènica la compagina amb la gestió del seu negoci de xarcuteria. 

En aquesta proposta n’és el director i interpreta el paper del Dr. Scott.

THE ROCKY HORROR SHOW és una comèdia musical amb llibret i música de Richard O’Brien, estrenada al Royal Court Theatre de Londres el juny de 1973. 

L’adaptació cinematogràfica va ser feta en 1975 sota el nom The Rocky Horror Picture Show, dirigida per Jim Sharman. 

Va ser concebuda com un tribut humorístic a les pel·lícules de terror i ciència-ficció de sèrie B de finals dels anys trenta fins a principis dels seixanta. Una icona de la cultura pop del segle XX que es va atrevir a posar en escena la llibertat sexual amb personatges LGTBIQ.

La història se centra en una parella de joves promesos, en Brad Majors (Victor Vives) i la Janet Weiss (Txell Bou), que surten de viatge per trobar-se amb el Dr. Everett Scott (Quim Fuster), que havia estat professor de tots dos. De camí, una forta tempesta els acompanya i punxen una roda. Estan a prop d’una casa que sembla un castell i demanen ajuda.

Un narrador (Pep Bransuela) ens va explicant els fets que tenen lloc a escena. 

El castell està ple de personatges estrafolaris comandats per Riff Ralf (Ramón Rull) i la seva germana Magenta (Núria Martínez). Trobem a Columbia (Nara Buchaca), a Eddie (Rafel Gràcia) i a un grup de fantasmes: Andreu Monrós, Carles Torrecillas, Carme Adell, Cris Vidal, Gemma Clemente, Marc Molero, Lia Bou i Pau Arrando. 

Però el veritable amo de la casa és el Dr. Frank-n-Furter (Guillem Peire), un científic aparentment boig, que en realitat és un travesti alienígena del planeta Transsexual a la galàxia de Transsilvània, que crea un home musculós viu anomenat Rocky (Àlex Fuster) al seu laboratori. 

Una obra amb adaptació i traducció al català de Guillem Peire que n’és també el director musical i el protagonista de l’espectacle. Una obra que malgrat els anys transcorreguts, continua sent transgressora, divertida, sensual i colorista.

ROCKY HORROR SHOW ha estat plantejada com un espectacle interactiu on som rebuts per un grup d’acomodadors que més o menys ens indiquen les localitats que hem d’ocupar, ells/elles són Aïda Gimeno, Carles Prat, Èlia Buchaca, Elisa Giménez, Jordi Medrano, Judit González, Martina Sellarés, Paula Miguel i Sergi Hom. Durant tot l’espectacle estaran interaccionant amb els espectadors i formaran part activa de l’espectacle.

En entrar a la sala ens han donat una bossa de paper amb un contingut variat: arròs, confeti, un diari, paper de vàter, un xiulet ….. i Usherette (Anna Turull), la que serà la mestressa de cerimònies, ens explica de què va tot plegat interpretant la primera cançó de l’espectacle.

Magnífica la direcció d’en Quim Fuster, la coreografia de Carles Torrecillas, Cris Vidal, Gemma Clemente i Marc Molero, i en general de tot l’equip tècnic que han aconseguit portar a escena un esplèndid musical i que ens ha fet participar activament des del minut zero.

Està programada al Teatre del Cercle (C/Santa Magdalena 12), avui dia 13 i els pròxims 18-19 i 20 d’octubre. Paga la pena recolzar aquestes produccions, mal anomenades de “teatre amateur” que sovint superen en qualitat i entusiasme altres produccions de l’anomenat teatre “professional”.

És veritablement una llàstima que tant d’esforç per posar en peu aquest Musical en català, amb un treball artesanal de gran qualitat, i que ha ocupat a un munt de gent, segurament durant moltes setmanes, únicament es pugui veure durant dues setmanes i sis representacions. Creiem que es mereix una vida més llarga i que també es pugui arribar a veure en altres sales de teatre.

Un pensament a “– 038 (22/23) – Teatre Musical – ROCKY HORROR SHOW – Teatre del Cercle (🐌🐌🐌🐌) – 12/11/2022

  1. Retroenllaç: – 077 – (22/23) – Teatre – EL LLAC DAURAT (🐌🐌🐌+🐚) –— Teatre del Cercle – 26/01/2023 |

Deixa un comentari