– 025 (22/23) – Teatre/Concert – MARIONA, NO DEIXIS LA FEINA (🐌🐌🐌+🐚) – Teatre Gaudí – 16/10/2022

I per continuar amb el diumenge musical, a la tarda ens dirigim al Teatre Gaudí per veure MARIONA, NO DEIXIS LA FEINA, la nova proposta de Mariona Forteza amb dramatúrgia i direcció de Carlos Garrido.

Mariona Forteza (Tarragona, 1981) és periodista i l’any 2012 va decidir deixar la feina que feia deu anys que realitzava en un diari, per dedicar-se a la música. I aquella decisió va ser l’inici d’uns anys plens de satisfaccions i de moltes dificultats.

Nosaltres la vam conèixer el febrer del 2019 en aquest mateix teatre, interpretant un tema a la proposta “EL DRAGÓN VERDE” i uns mesos més tard, el novembre del mateix any vam poder gaudir del seu “reportatge musical” batejat com “LUZ PROFUNDA“, sobre la relació entre el savi orientalista Joan Mascaró i Fornés i el beatle George Harrison.

En aquesta proposta, MARIONA, NO DEIXIS LA FEINA, ens explica la seva història, però també és la història de moltes persones que han quedat atrapades entre la vocació i la realitat, fet que els ha obligat a treballar en el que han pogut, allunyat, quasi sempre, del que realment voldrien fer.

I si et dediques a fer allò que sempre havies volgut? I si per fer-ho has de deixar una feina estable? 

Alhora, també tracta de l’esforç de les noies marginades pels estàndards d’una feminitat amb la qual no se senten identificades. I de la lluita per ser elles mateixes.

Ella era una nena amb vocació musical ….

Llavors un dia vaig trobar una foto de carnet de quan tenia sis anys. Portava unes ulleres roses molt grans. I tenia cara d’espantada. Me’n vaig recordar d’aquella nena que s’amagava al pati de l’escola, que passava hores intentant tocar el piano, que no s’identificava amb el model de feminitat que li imposaven.”

Un monòleg on Mariona Forteza, combina la música amb la narració, alternant els diferents episodis de la seva vida, tot seguint una petita dramatúrgia. Gairebé totes les cançons que interpreta la Mariona són de creació pròpia.

La proposta està dirigida per Carlos Garrido Torres (Barcelona, 1950) escriptor, periodista i divulgador a qui van conèixer en 2017 amb la proposta “TE LO CONTARÉ EN UN VIAJE“, i que és el motor de “Carlos Garrido Escènic”, una companyia mallorquina creada en 2011 i que s’ha especialitzat en la divulgació del patrimoni, la història i la cultura.

MARIONA, NO DEIXIS LA FEINA” té un tarannà especial, un segell que ja li comença a ser propi, on es percep una gran sensibilitat amarada d’un fi sentit de l’humor. 

Un espectacle intimista i autobiogràfic, que es podrà veure a la Sala Petita “Teresa Calafell”, del Teatre Gaudí, fins al dia 30 d’octubre

Deixa un comentari