– 011 (22/23) – Dansa – JUST A MOOD – Sala Versus Glòries – (🐌🐌🐌+🐚) – 28/09/2022

Ahir dimecres 28 de setembre, vam tornar a la Sala Versus Glòries per veure una de les sessions de dansa, que enguany combinen amb la programació de teatre de text, tal com ja van iniciar la temporada passada. De dijous a diumenge teatre de text, i dimarts i dimecres dansa. Una decisió molt encertada.

La temporada de dansa s’ha iniciat amb l’espectacle JUST A MOOD de la companyia EnJazz. Aquest espectacle ha estat creat i és dirigit per Maria Ferrer i Aurelién Darbellay, fundadors de la companyia.

La companyia va ser creada en 2014 fruit de la col·laboració de tots dos, amb el propòsit de portar a l’escenari el jazz ….

….. la seva música i les seves danses com a una forma artística viva, és a dir sense fer recreació històrica i, a més a més, amalgamar i fer d’enllaç entre llenguatges artístics que poden confluir. En aquest camí, EnJazz es troba amb músics i ballarins de jazz i de tap.

JUST A MOOD és un espectacle que ha estat construït al voltant de la música de Teddy Wilson (Texas 1912- Connecticut 1986), mestre de l’Era del Swing, pianista, arranjador i director d’orquestra afroamericà.   

Sis ballarins, Francesc Bujosa, Anna PortellAlice MeiMatteo Nicolai, Maria FerrerAurelian Darbellay, ballen al ritme d’un repertori de música que pretén reproduir els codis i l’estètica del swing.

De forma coral, en parella o en solitari, ens han deixat literalment clavats a la cadira envejant la seva formidable energia, la seva absoluta sincronització i un ritme que ens ha fet vibrar tot desitjant acompanyar-los. L’italià Matteo Nicolai ens ha meravellat amb els seus números de claqué. Una proposta que deixa veure una rigorosa feina de preparació i compenetració.

Molt encertada la il·luminació i tota la posada en escena amb les entrades i sortides dels ballarins i els nombrosos canvis de vestuari. 

JUST A MOOD és una peça escrita en el llenguatge de les danses vernacles afroamericanes nascudes a la primera part del segle XX que van donar origen al jazz. Explora la infinita riquesa d’un univers musical complex, distingit i aleshores intens, suau, però bullint de ritme, on el ball ens porta, ens mou i ens commou. 

Aquesta peça es va estrenar el 14 de maig de 2021 en el marc del Cabaret Lokal de Risc, a l’Ateneu de Nou Barris. 

Un preciós homenatge a la creació musical afroamericana, un espectacle ple de ritme, i colorit, que transmet energia i et fa sortir de la sala amb les piles totalment carregades.

Encara el podeu gaudir a la Sala Versus Glòries els dies 4 i 5 d’octubre.

Paga la pena.

Deixa un comentari