– 119 – Teatre – ÈXIT, EL MUSICAL DE LA MEVA VIDA – (🐌🐌🐌) – Teatre del Raval – 30/04/2022

Dissabte 30 d’abril vam tornar al Teatre del Raval, després de molt de temps, per veure “ÈXIT- El musical de la meva vida” amb Roger Pera i codirigida amb en Joan Pera.

La proposta escrita i interpretada per en Roger (amb la col·laboració en la dramatúrgia de Joaquim Bundó) es basa en el seu llibre autobiogràfic “Èxit: on tot comença” i s’inicia amb ell sol al camerino després d’una funció. Espera al seu pare que l’ha de venir a buscar, un pare que mai l’ha deixat sol i que el passa a recollir després de cada funció des de l’any 2014 quan no es va presentar a una representació de “GERMANS DE SANG” en aquest mateix teatre. Per cert, aquell dia nosaltres teníem entrades per veure aquella representació.

ÈXIT- El musical de la meva vida“, es tracta d’un espectacle en primera persona on en Roger fa un repàs de la seva vida marcada pel teatre des de ben petit, de fet va començar a treballar en aquest món amb nou anys …

…  “A mi l’èxit em va matar. Jo anava sempre a 220 quilòmetres per hora, i vaig haver d’aprendre que a 80 el paisatge es veu millor i no arriben multes”.

Basada en la sinceritat, en Roger reflexiona sobre temes com l’amor i el suport de la família, l’amor per la vida, la fragilitat humana que el va arrossegar als inferns de les addiccions i la importància del sentit de l’humor. Al llarg del repàs de la seva vida, que realitza amb una gran sensibilitat, ens explica les seves anècdotes més surrealistes tant en l’àmbit familiar com en el laboral i els seus aprenentatges de vida. Ens fa números de màgia i ens mostra el que és un doblatge.

Al llarg de l’espectacle ens interpreta en directe, acompanyat al piano per Juli Rodríguez, algunes de les cançons dels musicals que han marcat la seva vida.  

Roger Pera va viure uns anys immers en el món de les drogues i l’alcohol pensant que ell controlava la situació, fins que es va adonar que ell era el controlat i va demanar ajuda. Ara, en el seu llibre ha explicat el que ell havia viscut i ha decidit fer-ho públic participant en xerrades i col·loquis en centres educatius per alertar als adolescents del preu que es paga si es deixen atrapar per una addicció com la droga, l’alcohol, l’anorèxia, la bulímia, el joc, el sexe.

Ell ha lluitat i se n’ha sortit del món de la cocaïna que el tenia atrapat, i com diu al final de l’espectacle lluita perquè ningú no hagi de passar pel que ell va passar.

En la proposta que presenta al teatre hem vist un Roger Pera sincer i entregat, convençut de quina és la finalitat de l’espectacle que va més enllà de demostrar que continua sent una “bèstia” escènica (recordem “QUINA FEINADA!” al Versus Glòries).

Una interacció constant amb el públic i un striptease emocional en tota regla que ens ha commogut.

La podeu veure al Teatre del Raval fins al 15 de maig.

Leave a Reply