– 111 – Teatre – LA SEGONA MILLOR – (🐌🐌+🐚) – Teatre Eolia – 15/04/2022

Divendres dia 15 d’abril hem tornat al Teatre Eòlia, després d’una llarga absència, i ha estat per veure LA SEGONA MILLOR, un projecte teatral d’Ester Villamor i Berta Giraut, guardonat amb la Beca Odisseu Eólia I+D 2021.

Ens ha vingut de gust fer un Homenatge a les Segones, mostrant la poètica de viure en el segon esglaó. On la discreció pot convertir allò ordinari en quelcom màgic i sobrenatural.

LA SEGONA MILLOR està dirigida per Ester Villamor i interpretada per Berta Giraut. L’espai escènic és d’Alfonso Ferri, l’espai sonor d’Àlex Polls i el disseny de llums d’Ester Vilamor, Alfonso Ferri i Efrén Fuentes

L’objectiu del projecte ha estat endinsar-se en el món de les persones que resten a l’ombra, que estan presents, però no en el primer pla, i com aquestes persones ho accepten i conviuen amb aquest fet. Aquestes persones i el seu treball discret, necessari i a voltes imprescindible, fan que les persones que estan en primer lloc, brillin amb més intensitat.

A escena veiem un soterrani ple d’objectes on una dona, actriu, sembla que assagi un paper. Un munt de veus parlen a través d’ella, són les veus de les persones invisibles per a la gent que viu a la planta superior. Són les veus de les “Segones” a qui ningú veu.  

Un projecte artístic teatral íntim generat a través d’entrevistes entre una directora i una actriu, endinsant-nos en les figures dels éssers que mai arriben a estar en primer pla.

Un text d’una gran qualitat poètica, però força complex, fet que ens ha dificultat poder entendre totalment la proposta.

“L’ACTRIU: I ara faig el pas endavant aquí, davant tots aquests seients buits, somiant un públic que m’escolta. Faig de protagonista de mentida. Serà el meu últim personatge. I deixo l’espai buit de la segona per a algú altre que segur serà una meravellosa primera camuflada, com moltes de nosaltres.”

A vegades ens passa que no acabem d’entrar en la proposta, malgrat que com en aquest cas a priori el tema ens interessava força (teatre dins del Teatre), i malgrat de gaudir d’una excel·lent interpretació i una posada en escena atractiva amb una escenografia molt treballada.

Però tot i això, malauradament aquest cop no ens ha atrapat, encara que sabem que és una opinió molt subjectiva, en la que pot influir també el nostre estat d’ànim.

Es podrà veure al Teatre Eòlia fins avui diumenge 17 d’abril.

Deixa un comentari