– 107 – Teatre – AMORS (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Teatre Gaud铆 Barcelona – 31/03/2022

L’煤ltim dia del mes de mar莽 va ser dia d’estrena al Teatre Gaud铆 Barcelona, on v脿rem poder veure la representaci贸 d’AMORS dirigida per Pere聽Anglas聽i amb codirecci贸 de Minerva Prat, proposta que es va estrenar el juliol de 2021 a Matar贸.

Es tracta d’un projecte de creaci贸 fruit del treball conjunt entre la Regidoria d’Igualtat, Feminisme i LGTBI i l’Aula de Teatre de la Direcci贸 de Cultura de l’Ajuntament de Matar贸. El text signat per Pere聽Anglas聽i la m煤sica principal per Clara聽Peya聽sota la direcci贸 musical de Nil Bofill.聽

Una pe莽a que va n茅ixer amb l’objectiu de ser una acci贸 de sensibilitzaci贸 en mat猫ria de diversitat sexual i de g猫nere. Una obra que ens convida a reflexionar sobre els valors, les creences, les identitats, els desitjos sexuals, el plaer i l’encotillament de la societat envers els rols de g猫nere i la sexualitat.

Abans de marxar als Estats Units a estudiar, en Giorgio reuneix els seus amics per celebrar l鈥櫭簂tim sopar junts. Al llarg de la nit, mengen, beuen i canten com solen fer sempre que es troben. 聽聽Airegen els anhels i els fracassos m茅s 铆ntims, a m茅s a m茅s d鈥檃lgun secret molt ben guardat.

A la colla del聽Giorgio聽(David Pruna) estan representats tots els tipus de diversitat sexual. Ell 茅s gai, per貌 ha tingut sexe amb una de les noies de la colla, la Maria (Nerea Ferrer).

Ella es defineix com heterosexual, per貌 ha mantingut una relaci贸 amb l’Ofelia聽(Clara Bellavista) que es declara obertament lesbiana i tamb茅 amb el Joan (Pol Mart铆nez), heterosexual.

La nova parella de la Maria 茅s la Isabel (Raquel聽Ayll贸n) que no pertany al grup i es declara bisexual. Est脿 casada, t茅 dos fills i 茅s m茅s gran que ells. Tots cinc participen en una vetllada on 茅s fan聽paleses聽les prefer猫ncies sexuals de cadasc煤 i els seus somnis er貌tics.

Des de la nostra maduresa, hem d’admetre la nostra “sana enveja” per aquesta jove generaci贸, pel fet que viuen la sexualitat i les seves relacions amoroses, d’una forma molt m茅s lliure que la de l’猫poca que ens va tocar viure quan nosaltres 茅rem joves.

Uns joves actors que “respiren” frescor, il路lusi贸 i entrega, que ens han fet viure d’una forma molt cre茂ble i divertida tot el seu m贸n i la seva nova manera d’enfocar les seves relacions, prioritzant per sobre de tot la seva amistat.

Malgrat que durant la representaci贸 hi ha m煤sica i can莽ons en directe, no creiem que pugui arribar a ser considerada com a “Teatre Musical”, tot i que els moments musicals enriqueixen for莽a la pe莽a teatral.

脡s sens dubte, una proposta teatral jove, per貌 sobretot simp脿tica i divertida de veure, que hem gaudit molt i que fins i tot se’ns ha fet curta.

Una nova aposta d’aquesta sala teatral per donar cabuda a joves actors i cantants que lluiten per aconseguir un lloc en el m贸n de les Arts Esc猫niques.

La podreu veure a la Sala Gran del Teatre Gaud铆 Barcelona fins al dia 1 de maig.

Deixa un comentari