– 098 – Teatre – SALIR DEL TERRADO – (🐌🐌🐌🐌) – Sala Pangolí – 06/03/2022

Diumenge dia 6 de març a la tarda/vespre, tornem a trepitjar la Sala Pangolí al carrer Bailèn 194, per veure SALIR DEL TERRADO, escrit i dirigit per Xavier Miralles i interpretat per ell mateix i Marta Fons.

Aquesta és una de les quatre propostes programades en aquest nou espai teatral, que tot just acaba d’obrir les seves portes, conjuntament amb “No me cantes, que no te quiero“, “DE PERRAS Y CRIADAS“… de la que ja vàrem parlar en una anterior ressenya … i “Cosas comunes“.

L’actor, dramaturg, director teatral i audiovisual Xavier Miralles Serrán, és un dels impulsors d’aquesta nova sala teatral i també l’autor del text de la proposta que vam veure diumenge … SALIR DEL TERRADO, una producció de la companyia “El gato sonámbulo“, que va ser representada el juny de 2021 a la Sala Ón i ara torna a la Sala Pangolí.

Dos veïns d’una escala, l’Eugenia i en Carlos es queden tancats per accident al terrat de l’edifici on viuen. Ella hi passa moltes estones en aquest terrat, tal com diu, “llegint la vida dels altres veïns”, mentre teixeix i desteixeix suèters. Ell és guionista i intenta que algun productor li compri les idees, però pel que sembla no s’acaba de sortir.

Mentre esperen que els obrin la porta que ha quedat travada, xerren, ella és una persona sarcàstica i que aparentment ha viscut una vida intensa i ha viatjat molt. Ell per contra, és una persona tímida que té una por malaltissa per prendre decisions a la vida, siguin quines siguin. Ell té pressa perquè l’esperen a una reunió, ella té moltes ganes de parlar.

Un text que en un principi sembla que busca únicament la comicitat, però que a mesura que va avançant la representació va transmetent una gran quantitat de missatges que ens parlen de la solitud de les persones, de la necessitat de comunicació, de les inseguretats que immobilitzen, però sobretot de la necessitat de ser estimats pel que som i no pel que aparentem ser.

Dues persones molt diferents que necessiten ser escoltades. Un text que ens ha commogut. Amb un diàleg molt àgil, on es creen situacions còmiques que suavitzen la duresa del que realment estan expressant. Una divertida i aconseguida posada en escena.

Les dues interpretacions han estat magnífiques, però volem tornar a ressaltar especialment la de Marta Fons, que ja ens va enamorar amb el monòleg de “DE PERRAS Y CRIADAS” i que ara ens ha tornat a captivar; la complementa perfectament en Xavier Miralles, al que no havíem vist actuar mai i del que només coneixíem la seva faceta de director cinematogràfic i dramaturg.

Una proposta que paga la pena i que es pot veure a la Sala Pangolín els dijous, dissabtes i diumenges.

Deixa un comentari