– 081 – Concert – JOVE ORQUESTRA SIMFÒNICA DE BARCELONA – (🐌🐌🐌) – Palau de la Música Catalana – 13/02/2022

Ahir diumenge 13 de febrer a la tarda, al Palau de la Música Catalana, hem pogut assistir al segon dels concerts que la JOVE ORQUESTRA SIMFÒNICA DE BARCELONA, ha programat en aquest recinte.

Aquest és el tercer programa de la seva setena temporada amb l’objectiu de difondre la música simfònica i complementar d’aquesta forma la formació dels joves instrumentistes.

Integrada per més de 60 joves l’orquestra es va fundar l’any 2015 sota la direcció de Carles Checa. La JOSB, ha realitzat tres gires, una l’any 2018 per Salamanca, Plasència i Reus, un altre en 2019 per Barbastro i Andorra, i el passat mes d’octubre va debutar a Avila i Salamanca.

És el segon cop que tenim l’oportunitat d’assistir a un dels seus concerts, ja que aquesta mateixa temporada, el novembre del 2021, els van poder conèixer i llavors vàrem fer la següent crònica.

En aquesta ocasió es tracta d’un concert solidari (tasca que realitza des del 2016) en què la recaptació de taquilla es destinarà, en aquest cas a un projecte social de Càritas Barcelona.

Una breu presentació va donar pas al concert dirigit en aquesta ocasió per Josep Caballé Domenech (Barcelona 1973) director titular de la Colorado Springs Philharmonic des del 2018 i director principal del Festival de Moritzburg a Alemanya.  

 

La violoncel·lista solista ha estat Ània Custodio Folch (Barcelona 1999) que va ser membre de l’orquestra des de la seva fundació i fins al 2017. Actualment, cursa estudis superiors a la Hochschule für Musik, Theater and Medien Hannover (Alemanya) i a la Musik Akademia Basel.

El programa ha estat el següent:

 • Robert Schumann (Zwickau 1810 – Bonn 1856)
  • Concert per a violoncel i orquestra, Op. 129
 • Johannes Brahms (Hamburg 1833 – Viena 1897)
  • Simfonía núm. 2 en Re major, Op. 73
   • Allegro non troppo
   • Adagio non troppo
   • Allegretto grazioso (quasi andantino)
   • Allegro con spirito

Sense dubte una magnífica ocasió per gaudir de l’empenta i les ganes d’una jove orquestra en el marc incomparable del Palau de la Música

Un bon concert.

Deixa un comentari