– 080 – Teatre – THE OPERA LOCOS – (🐌🐌🐌+🐚) – Teatre Poliorama – 11/02/2022

Divendres dia 11 de febrer, vam fer cap al Teatre Poliorama per veure un dels espectacles de Yllana que va rebre el premi Max al millor espectacle musical el 2019. Es tracta de THE OPERA LOCOS un espectacle còmic operístic.

Yllana va néixer com a companyia de teatre d’humor gestual el 1991, encara que ha diversificat la seva activitat oferint diferents prestacions en el món de les arts escèniques i l’audiovisual. Una companyia amb projecció internacional que compta amb un catàleg de 35 espectacles.

Nosaltres recordem per exemple l’adaptació humorística de BEN HUR, que vàrem poder veure al Teatre Coliseum l’any 2019 i de la que també vam fer aquesta crònica.

THE OPERA LOCOS, és una peculiar troupe d’òpera, composta per cinc cantants que venen a realitzar un recital amb un repertori compost majoritàriament per àries d’òpera molt conegudes (fins i tot pel públic que mai ha trepitjat un teatre d’òpera), intercalant altres temes d’estils musicals diferents.

A mesura que avança la representació anirem descobrint les passions ocultes, els desitjos i les enveges entre els membres de la companyia i veurem com es  van teixint entre ells diferents històries. 

L’espectacle està dirigit a la part artística per David Ottone i Joe O´Curneen i a la musical per Manuel Coves i Marc Alvarez.

Una divertida posada en escena amb un acurat vestuari de Tatiana De Sarabia i on el disseny d’il·luminació de Padro Pablo Melendo juga un paper significatiu. Destacable, tanmateix, la caracterització i maquillatge dels intèrprets.

Els cinc cantants lírics protagonistes han estat, a la funció d’aquesta nit,  María Rey-Joly (soprano), Laurent Arcaro (barìton), Jesús Gallera (contratenor), Mayca Teba (mezzosoprano) i Antoni Comas (tenor). Cal dir que és un repartiment on es van alternant diferents intèrprets.

Un espectacle amb un ritme trepidant on els gags es van succeint sense interrupció i que sense paraules, només amb la música i la gestualitat ho diuen tot. Unes interpretacions actorals que s’endinsen en el gènere del clown i unes interpretacions vocals també molt remarcables, encara que pel nostre gust massa amplificades.

Una proposta apta per tots tipus de públic amb ganes de passar-ho bé i participar. Es podrà veure fins al 13 de març al Teatre Poliorama.

Deixa un comentari