– 056 – Teatre musical – GUILLERMOTTA – (🐌🐌🐌🐌+🐚) – Sala Atrium – 20/12/2021

Dilluns 20 de desembre vam anar a la Sala Atrium per gaudir de GUILLERMOTTA, una representació teatral en forma de concert, amb les cançons de la Guillermina Motta, interpretat magníficament per Jordi Vidal.

… i és que Jordi Vidal es transforma en l’alter ego de la Guillermina, acompanyat al piano per Jordi Cornudella, sota la direcció de Jordi Prat i Coll.

Un concert íntim, un homenatge a la Guillermina Motta (Barcelona, 1942), cantautora, actriu, presentadora, col·laboradora de ràdio i televisió, que es va retirar dels escenaris l’any 2002. Una artista que l’any 1964 es va unir als Setze Jutges, iniciant el seu recorregut per la història de la “nova cançó”.

Segons ens explica Jordi Cornulleda a l’inici de la representació, un particular i màgic beuratge preparat per Jordi Prat i Coll, ha provocat la transformació de Jordi Vidal en una “dona seductora i reivindicativa”, amb unes idees molt clares, com sembla que sempre ha estat en realitat la Guillermina Motta.

Hem de reconèixer que en principi no teníem previst anar a veure aquest espectacle, però vàrem decidir anar-hi quan vàrem llegir algunes opinions molt positives a l’espai de Facebook (on som administradors), “Teatre, l’opinió dels espectadors“. Gràcies a aquestes valoracions dels nostres amics teatraires, vàrem poder gaudir d’un dels espectacles que més ens han agradat aquesta temporada.

En Jordi Vidal dibuixa una Guillermotta plena de sensibilitat i no es limita a imitar a la Guillermina, sinó que afegeix la seva magnífica professionalitat, i dota al personatge d’una personalitat pròpia.

Ha estat un magnífic concert escenificat, ple de moments tendres, moments poètics, moments còmics, molta ironia i sobretot unes cançons molt ben escollides i perfectament interpretades, tant vocalment com musicalment. Creiem erròniament que coneixíem prou bé el llegat de les cançons de la Guillermina, i aquest espectacle en l’ha descobert de debò i ens ha sorprès molt gratament.

Durant l’espectacle hem detectat una gran complicitat i el bon humor entre els dos Jordis presents a escena, ha fet que els 80 minuts de durada hi hagin passat en un moment.

Jordi Vidal a qui hem vist actuar i cantar a “REQUIEM FOR EVITA” o “LES FERES DE SHAKESPEARE“, ens ha tornat a “enamorar” en aquesta esplèndida Guillermotta. Esplèndid també Jordi Cornudella a qui recordem com a protagonista de “LABERINT STRIPTEASE” o com el clarinetista de “HEM VINGUT AQUÍ A DEIXAR LES COSES CLARES“.

Realment ha estat una nit fantàstica, encara que en un moment de la representació de GUILLERMOTTA, en Jordi Vidal ha aconseguit posar vermell al “Senyor Cargol”.

Encara podeu fer cap a la Sala Atrium el dilluns o dimarts de la setmana vinent o sinó, segurament, us caldrà esperar al mes de gener.

Leave a Reply