– 038 – Dansa/Teatre – EVANGELIUM – (🐌🐌🐌+🐚) – Sala Versus Glòries – 23/11/2021

La Sala Versus Glòries va iniciar ahir, 23 de novembre, el cicle “Dimarts #EnDansa” amb la coreògrafa Maria Rovira i la seva companyia Crea Dance Company, amb l’espectacle EVANGELIUM.

Una proposta de dansa-teatre que va ser estrenada (amb un altre repartiment), a la malauradament desapareguda Sala Muntaner en 2010, i està inspirada en la pel·lícula “El cielo sobre Berlín” de Wim Wernders, on uns àngels passegen pels terrats de la ciutat contemplant el món. En aquesta proposta quatre apòstols parlen amb frases de l’Apocalipsi i reflexionen sobre la naturalesa humana i el seu sentiment atàvic de destrucció.

Sant Tomàs (Roberth Aramburo), Sant Mateu (Abel Hernández), Sant Joan (Ángel Gabriel Gutiérrez) i Sant Pere (Aleix Lladó) es reencarnen en els cossos d’aquests quatre ballarins; … veiem en ells el comportament d’aquests apòstols, de diferents caràcters, dins la realitat actual.

Són quatre apòstols a punt de baixar a la terra per a predicar, estan disposats a complir ordres, estan llestos per a ballar i són d’orígens diferents i cadascun utilitzarà el seu propi idioma. Cada ballarí ha escollit l’apòstol amb què se sentia més identificat. Cada un d’ells interpreta un monòleg.

Apareixen a escena l’enveja, la traïció, les crisis del món actual, la importància dels diners i el pes de la religió. Sant Pere carrega el pes de la traïció, en negar a Crist tres vegades, Sant Tomàs ès el que no es creu mai res, Sant Joan és l’amic de tots i Sant Mateu és l’ex-recaptador d’impostos que ho deixa tot per seguir a Jesucrist. Una proposta que acaba explicant què ha sigut dels quatre apòstols.

Un espectacle que combina textos en català, castellà i angles seguint la dramatúrgia de Javier Gamazo que és també l’autor de la música original i de la selecció de la resta de moments musicals. Una música que combina veus búlgares, místiques i espirituals amb ritmes de rock and roll.

La coreografia, direcció, escenografia i vestuari és de Maria Rovira, amb Pere Molsosa com ajudant de direcció. La direcció d’actors és de Javier Gamazo.

Una escenografia pel nostre gust massa austera, només una taula i quatre cadires, que apareixen i desapareixen força sovint de l’espai escènic, en una posada en escena que es recolza molt en un excel·lent jocs de llums. El vestuari és el típic de quatre executius.

Ens ha agradat molt la coreografia i el treball de dansa dels quatre actors-ballarins; no tant el text pel seu contingut amb “moralina” i potser massa tòpics.

Tot plegat una bona proposta, que es podrà veure a la Sala Versus Glòries els dimarts 30 de novembre i 7 de desembre al vespre i els dies 27 i 28 de novembre en sessió matinal.

Deixa un comentari