– 037 – Concert – JOVE ORQUESTRA SIMFÒNICA DE BARCELONA – (🐌🐌🐌+🐚) – Palau de la Música Catalana – 21/11/2021

Diumenge 21 a la tarda, al Palau de la Música Catalana, hem pogut assistir al concert solidari que la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona ha ofert per la Fundació Banc dels aliments.

Una breu presentació i el parlament de Roser Brutau, presidenta de la Fundació Banc dels Aliments, ha donat pas al concert amb la joveníssima cantant María Reyné que ha interpretat la versió simfònica del tema “Writing’s on the wall” de Sam Smith amb arrengament del compositor Ferran Cruixent.

Dirigida pel seu titular Carlos Checa ens han interpretat el següent programa amb dues composicions de Txaikovski:

 1. Suites de “El llac dels Cignes
  • Escena-Dansa dels Cignes-Vals
 1. Simfonia núm. 6 en Si menor, op. 74 “Patètica
  1. Adagio-Allegro non troppo
  2. Allegro con grazia
  3. Allegro molto vivace
  4. Finale: Adagio lamentoso

Aquesta és la setena temporada de la JOSB (Jove Orquestra Simfònica de Barcelona) que es va crear en 2015 sota la direcció d’en Carlos Chueca. Es va presentar a l’octubre d’aquell mateix any al Foyer del Liceu.

La JOSB té com a objectiu difondre la música simfònica complementant al mateix temps la formació dels joves instrumentistes que la formen.

Ens ha sorprès molt gratament l’alt nivell dels membres de l’Orquestra i en estar situats al primer pis, a sobre mateix d’ells, hem pogut copsar el grau de complicitat entre ells i la il·lusió que es reflecteix en les seves interpretacions.

D’ençà del seu debut a la temporada 2015-2016 mantenen un ritme de sis programes simfònics per temporada, amb concerts gratuïts i solidaris a Barcelona.

Aquesta temporada presenten quatre dels programes dins del recinte del Palau de la Música, dels que resten dos per oferir, el primer el dia 13 de febrer sota la direcció de Josep Caballé Doménech, a favor de Càritas, i el segon el dia 15 de maig, sota la direcció de  Christian Vásquez a favor de Mans a les Mans.

Sense dubtes una ocasió única de gaudir d’una Orquestra amb més de 60 músics amb molta empenta i ganes de créixer en el marc incomparable del Palau de la Música.

Malauradament feia més de dos anys que no trepitjàvem el Palau, d’ençà que vàrem deixar de ser abonats. Ens ha fet molta il·lusió tornar in situ i gaudir novament de la música en aquest meravellós espai.

Deixa un comentari