– 028 – Teatre – NO EM DIGUIS REINA – (🐌🐌🐌+🐚) – Teatre Akadèmia – 04/11/2021

Ahir dijous 4 de novembre, al Teatre Akadèmia vam poder veure el quart espectacle de la companyia sabadellenca Diversitat Teatral, fundada per Emili Corral el 2011. Una companyia nascuda amb l’objectiu de donar visibilitat a artistes amb discapacitat, funcional en escenaris professionals. A partir del 2017 l’actriu Glòria José es va incorporar a la direcció. Aquesta proposta ha estat dirigida per tots dos.

En 2016 nosaltres vam tenir l’oportunitat de veure, a l’Almeria Teatre, una altra producció de la companyia, “De la miss a la mitad“, ressenya que podeu veure en aquest ENLLAÇ.

NO EM DIGUIS REINA és una road movie teatral que narra el viatge agitat d’una princesa que no vol ser reina, pels indrets més foscos i marginals del seu reialme: un país distòpic habitat per personatges estrafolaris, egoistes i miserables. Escrita per Emili Corral ha estat interpretada per Karla Ramos, Glòria José, Pep Muñoz, Míriam Aguilera i Marc Vidal.

Una reinterpretació del personatge d’Alícia, que per un accident resta perduda en el seu futur regne, un lloc on ningú reconeix els seus privilegis, i on no comptarà amb l’ajut del Sr. Rabbit, ni del seu fidel bufó, ni de la seva mare la Reina de Cors. Un país imaginari, amb una burocràcia inflexible que allunya el poble de la possibilitat d’accedir a activitats reservades únicament als privilegiats.

En paraules del dramaturg “amb aquest espectacle hem volgut posar en relleu la contradicció que ens suposa escollir entre els privilegis personals i les necessitats col·lectives”.

Karla Ramos és la princesa Alícia i ens ha ofert una magnífica interpretació del seu personatge de persona capriciosa que rebutja el seu estatus i que al mateix temps el reivindica per obtenir allò que vol. La resta de personatges, i en són un munt, són interpretats per la resta d’actors que ens ofereixen també unes interpretacions molt eixerides.

El text és d’una gran comicitat, però amb un alt grau de crítica i que ens planteja el gran dilema de si seríem capaços de perdre els nostres privilegis per canviar i millorar la societat en la qual vivim. Un text que ens posa davant nostre la gran crisi de valors que domina tots els estatus de la societat, des dels que governen fins al plebeu més plebeu. Un recorregut des de l’imaginari còmic d’Alícia al País de les Meravelles, a la crua realitat de la societat actual.

Una escenografia molt senzilla (Miquel Ruiz i Glòria José) on els elements escenogràfics són bellugats pels mateixos actors i la il·luminació de Llorenç Parra, marca els canvis d’escena.

Una bona proposta que encara es pot veure al Teatre Akadèmia fins diumenge dia 7 de novembre.

Deixa un comentari