– 022 – Dansa – MADE OF SPACE – (🐌🐌🐌🐌🐌) – Mercat de les Flors – 17/10/2021

Ahir diumenge dia 17 vam fer cap a la “Casa de la Dansa”, al Mercat de les Flors, per tal de gaudir de MADE OF SPACE“, el nou espectacle de dansa de Guy Nader i Maria Campos. Amb aquesta proposta tanquen la trilogia que es va iniciar amb “Time Takes The Time Time Takes” (2015) i “Set of Sets” (2018) dins del projecte CÈL·LULA del Mercat de les Flores.

Made of Space  és una poètica de l’espai que deté el fluir del temps, que explora el moviment i el paisatge visual i sonor per parlar-nos de la dimensió del temps i de l’espai.

Aquest espectacle ja es va poder veure el passat mes de juliol i dins de la programació del Festival Grec 2021, en aquest mateix espai, la Sala Maria Aurèlia Capmany del Mercat de les Flors.

Guy Nader, artista libanès resident a Barcelona, i Maria Campos, són companys de viatge des del 2006 quan van decidir explorar les possibilitats d’articular el cos. Al primer espectacle van desenvolupar la idea del pèndol, al segon la de la circularitat i en aquest últim, el moviment en tota l’amplitud que ofereix l’espai. Treballen amb el pes dels cossos i adeqüen els moviments al volum concret de cada cos.

Una peça per a set ballarins Maxime Smeets, Patricia Hastewell, Noé Ferey, Maria Campos, Héctor Plaza,  Alex De Vries i Anamaria Klajnšček i dos músics Miguel Marín, que és també el compositor, i Daniel Munarriz.

Segons comenten els creadors, aquesta peça estava pensada inicialment per a nou ballarins, però la pandèmia va impedir que dos d’ells es poguessin incorporar al projecte.

El so és sens dubte, una part fonamental de la trilogia, i en concret la percussió com a eix central. En aquesta peça s’ha inclòs la marimba i la música acompanya en tot moment el moviment. Per a nosaltres, espectadors, ha estat una peça hipnòtica, on els artistes aconsegueixen que els acompanyem en aquest viatge per l’espai, en un grandiós espectacle on es barreja la dansa i l’acrobàcia.

Segons hem pogut llegir a la web GN-MC, MADE OF SPACE és un viatge visual i sonor que articula temps, espai i cos emprant patrons de moviment i estructures musicals, mitjançant l’acumulació, variació i repetició de trajectòries, traços i recorreguts, que junts formen un espai continu i infinit.

L’espai queda ocupat pels set ballarins que al igual que els dos músics que interpreten en directe, es deixen portar per l’energia i el dinamisme que els uneix.

Una peça que a nosaltres ens ha semblat absolutament fascinant, per la seva coreografia, però sobretot pel moviment extrem i continuo dels 7 ballarins, que inclús ens va fer patir per l’enorme esforç físic que requereix la llarga durada de la peça, de més d’una hora. Nosaltres, malgrat que estàvem clavats a les butaques i totalment immòbils (no fos cas que destorbéssim als ballarins), vàrem acabar totalment esgotats tant físicament com mentalment pel que havíem vist.

La música, tota a base de percussió i en directe, com ja hem comentat abans, és una part importantíssima de la peça, en un increïble i ensordidor crescendo que ens atrapa i ens deixa gairebé sense respiració. També hem de destacar la bellesa i senzillesa de l’escenografia (GN/MC) i la perfecta il·luminació (Conchita Pons).

Tota la sala plena de gom a gom, ja que va ser un dels primers dies on es podia ocupar el 100% de les butaques. En acabar tot el públic en peus aplaudint durant una llarga estona als protagonistes d’aquest fascinant espectacle.

Es podrà veure encara al Mercat de les Flors el proper cap de setmana, del 22 al 24 d’octubre. Un espectacle rodó i realment imperdible.

Deixa un comentari