– 005 – Teatre – SÓLO LLAMÉ PARA DECIRTE QUE TE AMO – Off de La Villarroel – (🐌🐌🐌🐌+🐚) – 11/09/2021

Ahir, dia 11 de setembre al matí, vam tenir el plaer d’anar a l’Off de La Villarroel per veure una nova proposta de Nelson Valente, “SÓLO LLAMÉ PARA DECIRTE QUE TE AMO”.  

Aquesta comèdia dramàtica va néixer l’any 2016 com una peça que es representava als domicilis particulars i que va arribar a una sala teatral a la temporada següent, i es continua representant.  Com a la seva obra “El loco y la camisa”, que van poder veure al Teatre Romea la temporada 2014, (http://wp.me/p19AHZ-brt) en aquesta proposta també ens endinsem dins d’una família peculiar.

Patricia (extraordinària Mayra Homar) viu amb els seus dos fills bessons, Juan Cruz (Gonzalo Sáenz) i Hernán (Guido Botto Fiora), Camila (Julia Dorto), la xicota d’un dels dos, la seva germana Maricel (magistral Roser Batalla) i la seva mare Toti (Lide Uranga, a la que també vam veure a “El loco y la camisa”).

Patricia és la que porta tot el pes de la casa i l’única que treballa. Un diumenge rep una trucada d’en Quico (Juan Pablo Kexel), que ara viu a Mèxic i està de visita a Buenos Aires, una trucada que canviarà la seva vida.

Patrícia porta una vida que a moments és insuportable, en una llar on sovintegen els crits i on ningú col·labora en les tasques que cal fer, netejar, comprar o fer el dinar. Ella és el pilar invisible i sovint menyspreat per la resta de membres de la família, que justifiquen en tot moment el que fan, o millor dit, el que no fan. Per més inri, tots els personatges de la família depenen econòmicament d’ella.

Una comèdia vibrant, costumista i àcida, amb el punt just d’humor que endolceix el drama de la protagonista. L’actriu Mayra Homar ès la que porta el pes de l’obra i ho fa dotant al personatge d’una gran sensibilitat que fa que empatitzi ràpidament amb els espectadors. Les seves mirades, els seus silencis i els sentiments contradictoris que ens mostra, fa de la Patricia un personatge rodó. Magnífica interpretació.

També destaquem el paper de Roser Batalla (l’única no argentina de la proposta) que sempre te el dit acusador a punt i que dota al seu personatge d’una autenticitat bestial.

La resta del repartiment ès també molt notable amb moments molt divertits que ens ofereixen els germans i l’esbojarrada aparició de la mare rockera i marxosa. El contrapunt seriós el dóna la Camila, la núvia d’en Juan Cruz que també intueix que la seva vida està a punt de canviar.

La posada en escena és d’una agilitat brutal. Una durada de 70 minuts, molt més curta del que indica el programa de mà, que ens ha deixat amb ganes de més, totalment atrapats per aquesta família.

Estarà en cartell fins al dia 10 d’octubre. No us la perdeu !!! 

Leave a Reply