El nostre viatge al PERÚ i BOLÍVIA – CUSCO – 2019.10.02 (crònica 25)

Avui tenim la visita de CUSCO i ens hem llevat a dos quarts de set, tenim l’esmorzar inclòs a la cafeteria del costat de l’hotel. Ens vénen a buscar a l’hotel la que serà la nostra guia aquests dies, Carmen, a la que acompanya el seu cap que és qui ens va rebre ahir a la terminal de busos. Carmen com comprovarem més endavant serà una de les millors guies de tot el viatge.

Amb un taxi anem en primer lloc al Convent de Santo Domingo construït l’any 1633 sobre el temple de Coricancha o temple d’or que custodiava les relíquies sagrades provinents de tot el territori.

Ha patit diverses reconstruccions derivades de terratrèmols que van afectar la construcció original l’any 1650 i el 1950. És una església de tres naus amb una cúpula i un magnífic cadirat del cor. Les parets estan guarnides amb taulells sevillans. En l’actualitat el Coricancha conserva alguns dels seus murs arrodonits de pedra polida, que són considerats com l’obra d’art més gran de l’època inca.

Amb el mateix taxi ens dirigim al Mirador del Crist Blanc amb una vista panoràmica espectacular sobre la ciutat. Aquesta estàtua té 8 metres d’altura i està situada en el turó Pukamoqo (Cerro Rojo), a 5 quilòmetres de la Ciutat Imperial.

Anem al Parc Arqueològic de Saqsaywaman per fer la visita, però com està plovent decidim deixar-la per l’endemà.

Ens dirigim després al centre arqueològic de Q’enko, tallat a la roca i que representa els tres mons de la cosmologia inca: el cel, la terra i el subsòl. Podem visitar la Sala dels Sacrificis, l’Observatori astronòmic, els canals i l’amfiteatre.

El taxi ens retorna a la plaça d’Armes des d’on continuem la visita a peu.

Visitem la Catedral Basílica de la Verge de l’Assumpció, construïda l’any 1534 amb grans blocs de granit vermell que es van extreure de Saqsaywaman. La portalada d’estil renaixentista contrasta amb l’interior barroc i plateresc.

Carmen ens acompanya fins al mercat de San Pedro que en bona part s’ha transformat en un mercat turístic amb moltes botigues de souvenirs i molts llocs per dinar. Hi ha també un munt de “juguerias”.

Després de fer la volta pel mercat tornem tranquil·lament fins a la plaça d’armes on ens asseiem a descansar una estona. Hi ha una concentració de caràcter polític. Ens assabentem que fa dos dies hi ha hagut una mena de cop d’estat al parlament que ha quedat dissolt pel president de la nació.

Anem a l’hotel a deixar les motxilles per anar a dinar. Ho intentem primer en un restaurant francès del mateix carrer, recomanat a una de les guies que hem portat, però el trobem molt car i curiosament només accepten dòlars per pagar ???? … més turístic impossible !!!

Decidim canviar d’opció culinària i finalment dinem a la mateixa plaça d’Armes al restaurant La Calle del Medio que ens han recomanat a l’hotel.

Després de dinar anem a visitar el temple i convent de La Mercè, amb un claustre de dos pisos i magnífiques pintures. En el convent podem anar visitant les diferents estances i des del cor podem veure la nau de l’església que només obre en horari de culte.

Sortint de la Mercè tréiem el cap al recinte de la Universitat i a un centre artesanal, i ens dirigim al Temple de la Companyia de Jesús també ubicat a la plaça d’Armes. Aquest temple forma part de la ruta del Barroc andí.

Hem pogut pujar al cor i accedir a una terrassa que dóna a la plaça. L’escala d’accés no ha estat fàcil. Fem el recorregut per tota l’església, convenientment indicat al fulletó que donen amb l’entrada i baixem a la cripta. Una visita força interessant.

Passegem després per l’avinguda del Sol plena de bancs, caixes de canvi i oficines turístiques que ofereixen totes les excursions. Decidim entrar a una cafeteria per descansar una mica.

Tenim entrades per anar al Centre Qosqo de Arte Nativo, a veure balls i músiques populars. Una bona estona de cua al carrer i hem de dir que l’espectacle a nosaltres ens ha semblat enormement llarg i avorrit.

En sortir, el Miquel no es troba gens de bé (suposem que alguna cosa que hem menjat, no l’ha paït bé)…… i decidim anar directament a l’hotel on mengem una poma i uns plàtans que hem comprat pel camí.

Abans de dormir preparem les bosses petites per l’endemà, ja que marxem uns dies i deixarem les maletes a l’hotel per la nostra tornada a CUSCO.

——————————————–

Nota: si voleu accedir a la primera crònica d’aquest viatge, cliqueu en aquest enllaç

Per poder veure la crònica 24, cliqueu en aquest ENLLAÇ

Per poder veure la crònica 26, cliqueu en aquest ENLLAÇ

—————————————–

Un pensament a “El nostre viatge al PERÚ i BOLÍVIA – CUSCO – 2019.10.02 (crònica 25)

  1. María del Carmen Barba Pérez

    Ya estaba echando de menos la crónica… Me encanta seguiros en un viaje tan apasionante y tan grato para mí.
    Besos. Mª Carmen

    Respon

Leave a Reply