El nostre viatge al PERÚ i BOLÍVIA – VALL DEL COLCA – 2019.09.26 (crònica 19)

Com vam explicar a la ressenya anterior varem planejat aquesta etapa del viatge de manera de poder estar tranquil·lament tres dies a la VALL DEL COLCA i de passada acostumar-nos a viure a alçades de més de 3.500 sobre el nivell del mar; és per això que avui tenim un dia de “relax” al COLCA LODGE, un hotel/Spa preciós, en el terme municipal de YANQUE.

Però nosaltres el “relaxament” no l’entenem pas sense fer cap activitat física i és per això que després d’esmorzar organitzem una caminada per apropar-nos al conjunt arqueològic d’UYO UYO, que va pertànyer al poble collagua, una civilització preincaica que es va assentar a la Vall del Colca.

Es caracteritza per ser una ciutadella amb quatre sectors: dos sectors urbans, un sector agrícola i un sector religiós amb el cementiri

Va ser edificat el 1.300 d.C. i va estar habitat fins a l’arribada dels espanyols que el van incendiar amb els seus habitants a dins. Sentim vergonya de ser descendents d’una civilització que va arrasar les cultures existents al que ells denominaven el “nou món”

no serà la primera vegada durant el viatge, que sentirem vergonya per les massacres i tot el que van arribar a fer durant el “descobriment”; cal dir però, que ningú ens ho retraurà durant els 45 dies que vàrem estar visitant els dos països. 

Estem absolutament sols dins del complex i podem passejar al nostre gust, amb tranquil·litat, després de la forta pujada que hem hagut de fer per arribar..

Tornem a baixar pel mateix camí i després ens adonem que l’entrada “oficial” estava una mica més endavant a la mateixa carretera. Hem entrat i sortit del lloc per un camí “alternatiu”. La jugada involuntària ha fet que la visita ens ha sortit gratis.

Seguim caminant per la carretera fins al poble de YANQUE, per arribar hem hagut de baixar fins al riu, travessar-lo per un pont i accedir al poble per unes escales de pedra.

Ens sorprèn molt la sobtada erupció del volcà Sabamcaya (5,975 metres d’altura), el mateix que el 16 d’agost del 2016 va arrasar tots els pobles dels voltants. Per sort aquesta vegada no vam veure res més que fum.

En arribar a la magnífica plaça d’Armes, presidida per l’església de la Immaculada Concepció, ens asseiem a prendre un “jugo” i a descansar una mica. Després fem la passejada per la plaça i entrem dins l’església.

Continuem la carretera fins a l’encreuament del pont on ens desviem per trobar, més a baix, el pont de color verd que ens porta directament al nostre lodge.

Hem fet un recorregut circular magnífic. Han estat deu quilòmetres de caminada a 3.600 m d’altura i estem satisfets, ja que, encara que hem notat que ens costava força mes caminar, hem superat la prova amb nota.

Abans d’anar a dinar, (avui hem encarregat barbacoa al costat dels banys termals), anem a visitar la granja d’alpaques del mateix hotel.

El dinar molt bo, però una mica excessiu de quantitat i també de preu; ens ha costat força introduir tant menjar dins del nostre estómac, potser ha influït l’alçada, però també les cadires sense respatller molt i molt incòmodes.

Després, ens anem a descansar una mica a l’habitació i tornem a la tarda a gaudir dels banys termals. Diuen que no és convenient estar massa temps dins dels banys calents, però estem sols i ens trobem tan a gust que ens passem en remull mitja tarda.

El Miquel aprofita per fer-se un massatge de pedres calentes. Estem cansats i decidim no sopar. Demà toca matinar força.

——————————————–

Nota: si voleu accedir a la primera crònica d’aquest viatge, cliqueu en aquest enllaç

Per poder veure la crònica 18, cliqueu en aquest ENLLAÇ

Per poder veure la crònica 20, cliqueu en aquest ENLLAÇ

—————————————–

Deixa un comentari