El nostre viatge al PERÚ i BOLÍVIA – 2n dia en LIMA 2019.09.10 i volem a TRUJILLO (crònica 3)

Avui viatgem a TRUJILLO en un vol que surt a les 16.22 h; tenim per tant el matí lliure per passejar novament per LIMA. Després d’esmorzar i deixar les maletes en consigna sortim a conèixer el barri de Miraflores.

És d’hora i encara no han obert botigues, caminem pels carrers i anem fins al jardí i l’església de Santa Maria, un enorme bloc de ciment de color gris que resulta ser acollidora un cop dins.

Prenem un cafè a la cafeteria Juan Valdez a l’avinguda Larco. El dia és fresquet i ennuvolat amb una temperatura de 16º. Al costat de l’hotel, a la Terraza del Pardo, dinem un sandvitx abans que ens passin a recollir per anar a l’aeroport.

Marxem temporalment de Lima, per començar a visitar la part nord del Perú, però tornarem d’aquí a pocs dies per iniciar la visita al sud del país.

Tràmits reglamentaris a l’aeroport i vol sense incidències fins a TRUJILLO on arribem a les 17,35 h.

Ens traslladem fins a l’hotel CASA ANDINA ubicat molt a prop de la plaça d’Armes, en el mateix centre històric.

Les ciutats peruanes, com podrem anar comprovant al llarg del viatge, estan organitzades per oficis, i nosaltres estem al barri de les òptiques, un munt, ja que tots els carrers del voltant de l’hotel es dediquen a això.

La plaça d’Armes de Trujillo és espectacular, ocupa un enorme espai on podem veure l’Ajuntament “acolorit” amb llums, uns balcons de gelosia blanca cobreixen les finestres dels edificis donant a la plaça un segell característic.

La Catedral coneguda com a Catedral basílica de Santa Maria, és oberta i entrem, estan oficiant missa i ens sorprèn que hi ha força gent tot i ser dimarts. Al sostre destaquen les pintures policromades de les bigues.

Passegem pels carrers de vianants i el que més ens crida l’atenció són els enormes locals dedicats al joc.

Entrem a sopar al “salon de te Santo Domingo“, cal dir que al Perú els restaurants de dinar ràpid o cafeteries s’anomenen salons de te. Aquest és un lloc molt especial on els cambrers van uniformats i les parets estan decorades amb molts quadres. Demanem patata farcida, fetge amb ceba i pernil cuit que tallen d’una enorme cuixa no sabem si bullida o rostida.

Curiós també el cafè que serveixen en una mena de setrillera i anomenen “concentrado de café“. Cal afegir aigua o llet, ja que és impossible perdre’l sol …. és fortíssim!!!

Tornem a l’hotel a quarts d’onze de la nit, cansats però contents. Un altre dia molt intens.

—————————————-

Nota: si voleu accedir a la primera crònica d’aquest viatge, cliqueu en aquest enllaç

Per poder veure la crònica 2, cliqueu en aquest ENLLAÇ

Per poder veure la crònica 4, cliqueu en aquest ENLLAÇ

—————————————-

Deixa un comentari