El nostre viatge al PERÚ i BOLÍVIA – setembre i octubre 2019 – (crònica 1)

L’aturada en sec que ha suposat per a tots la Covid 19, ens ha fet abandonar aquest any 2020 els nostres projectes de viatges, al mateix temps que hem abandonat temporalment tota la nostra activitat en el món de les arts escèniques, ja que som persones de risc i no ens hem volgut posar en perill de contagi.

Com molts, tot el temps de l’estat d’alarma hem estat tancats a casa i únicament hem sortit a comprar el que necessitàvem. Un cop aixecat el confinament, hem aprofitat per fer una escapada al Delta de l’Ebre, una cita que acostumem a complir cada any, malgrat que enguany l’hem allargat per tot un mes per gaudir al màxim d’aquest autèntic paradís.

En aquest temps hem reflexionat sobre el futur d’aquest espai, quan està a punt de complir els deu anys de la seva existència. Una de les alternatives era tancar definitivament el blog, ja que pensem que ens ocupa massa del nostre temps lliure; a més a més creiem a hores d’ara que trigarem molt de temps en tornar a veure espectacles en viu d’Arts Escèniques.

Malgrat tot hem decidit no abandonar el blog i començar una nova etapa, escrivint quan ens vingui de gust els records sobre els nostres viatges, que de fet era un dels nostres primers objectius que ens vam marcar en obrir el blog.

Començarem doncs parlant del nostre darrer gran viatge, el que vam fer l’any 2019 al Perú i Bolívia, entre els mesos de setembre i octubre del 2019.

Aquest era un dels nostres viatges somiats, viatge que havíem anat endarrerint per la por al mal d’altura, que coneguts nostres havien patit. Parlant amb els metges del servei de vacunacions internacionals, i amb les dues agències locals que ens ho van programar, vam decidir tirar-ho endavant planificant acuradament l’ordre de les visites per afrontar a poc a poc els canvis d’altitud.

Si bé en un principi vam contactar directament amb una agència de viatges peruana, per fer el recorregut d’ambdós països, finalment vam creure més oportú contactar amb una agència de cada país, i la veritat és que estem molt contents del resultat.

Mitjançant el portal Evaneos, al Perú vam fer-ho amb Mundo AmèricaRosita va ser la nostra agent amb la qual vam parlar per Skype en nombroses ocasions per dissenyar l’itinerari i construir el viatge a mida d’uns 30 dies.

Per dissenyar el recorregut de quinze dies per Bolívia i també mitjançant Evaneos, vam contactar amb Mundo Quechua i el nostre interlocutor va ser Carlos Fiorino que ens va acompanyar per La Paz i ens va facilitar moltíssim tota l’estada en el país.

Un viatge que vam preparar durant mesos i que vam començar el diumenge dia 8 de setembre des de l’aeroport de Barcelona on amb American Airlines vam volar a Lima amb escala a Miami.

Cal dir que aquesta era l’opció més econòmica però l’escala als EUA és un malson que no repetiríem …….

Un vol de nou hores fins a Miami on fem tots els controls d’entrada després de les corresponents cues, feixuc amb ganes tenint en compte que som passatgers en transit. A l’últim control d’equipatge de mà i escanejat personal s’enduen al Miquel i tot tancant-lo en un petit cubicle el fan despullar totalment …

Han estat 15 hores de vol i dues hores a Miami  i amb el canvi horari encara són les 20 hores del mateix diumenge dia 8 de setembre. Avantatges de volar en sentit contrari del gir terrestre.

Arribem finalment a la porta d’embarcament del vol a Lima que després de sis hores ens portarà a l’aeroport internacional Jorge Chávez on ens esperen per traslladant-se a l’Hotel Britannia Miraflores, ubicat en un dels districtes més segurs de la capital.

Ja estem a LIMA …. hem començat “el viatge”, un itinerari que durarà quaranta-cinc dies i que vist des d’ara, ha estat un dels més fascinants que hem realitzat i que de ben segur no oblidarem mai.

—————————————-

Per poder veure la crònica 2, cliqueu en aquest ENLLAÇ

—————————————-

Deixa un comentari