–  209 – Cinema – Festival cinema Alemany (1) —– UN PAIS LIBRE (🐌🐌🐌🐌) – EL ESPACIO ENTRE LAS LINEAS (🐌🐌🐌+🐚) – EN EL FUEGO (🐌🐌🐌🐌) – 2020.06.07

Festival cinema Alemany (1) – UN PAIS LIBRE – EL ESPACIO ENTRE LAS LINEAS – EN EL FUEGO

VOLTAR i VOLTAR  – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

El 22 Festival de Cinema Alemany, organitzat per German Films es pot veure a través de la plataforma Filmin des del divendres 5 de juny al dijous dia 11. Programació que compren 5 llargmetratges, 3 documentals, 2 pel·lícules infantils i 1 per a adolescents, en total 11 propostes.

Divendres vam poder veure la pel·lícula inaugural “ UN PAIS LIBRE” de Christian Alvart, i “EL ESPACIO ENTRE LINEAS” de Vanessa Jopp, i dissabte la pel·lícula “EN EL FUEGO” de Daphne Charizani. Fem una breu ressenya de cada una d’elles.

  1. UN PAÍS LIBRE (FREIES LAND)  (🐌🐌🐌🐌)

Un remake de la pel·lícula espanyola “La isla minima (2014) guardonada amb 10 premis Goya en 2015, però ambientada a la tardor del 1992, dos anys després de la reunificació d’Alemanya. Christian Alvart respecta al màxim el guió original.

En la tardor de 1992, dos inspectors de Policia, molt diferents entre si, Patrick Stein (Trystan Pütter) i Markus Bach (Felix Kramer) tenen per missió investigar la desaparició de dos adolescents en una zona remota del país. Troben els seus cadàvers i comproven que van ser brutalment violades i assassinades. S’obren llavors tota una sèrie d’incògnites amb implicacions que van més enllà de les aparences.

Una pel·lícula basada en la interpretació dels dos protagonistes amb una fotografia molt cuidada del mateix Alvart i una banda sonora de Christoph Schauer, que acompanya perfectament l’acció. Nosaltres no hem vist la pel·lícula espanyola i no podem opinar, però hem llegit que aquest remake està massa basat en la pel·lícula espanyola i no ha sabut aprofundir i desenvolupar  una forma personal d’explicar la història.

Per a nosaltres ha estat una bona pel·lícula que es va desenvolupant a mesura que van apareixent les peces del trencaclosques que finalment acaben encaixant.

FITXA:

Títol: UN PAIS LIBRE (Freies Land)

Direcció: Christian Alvart

Guió: Christian Alvart, Siegfried Kamml

Repartiment: Trystan Pütter,  Felix Kramer,  Ludwig Simon,  Nora von Waldstätten,  Leonard Kunz, Hanna Hilsdorf,  Marc Limpach,  Jean Denis Römer,  Alva Schäfer,  Uwe Dag Berlin, Asia Luna Mohmand,  Alexander Radszun,  Michael Specht,  Hirschfeld Nurit

Gènere: Thriller – Any: 2019 – Durada: 128 minuts

 ————————————————— 

  1. EL ESPACIO ENTRE LAS LINEAS (GUT GEGEN NORDWIND)  (🐌🐌🐌+🐚)

Una adaptació de la novel·la “Contra el viento del norte” de Daniel Glattauer que planteja com pot iniciar-se una relació a distància per l’únic fet d’enviar un email a una adreça equivocada.

Emmi (Nora Tschirner) i Leo (Alexander Fehling), són la parella protagonista d’aquest drama romàntic, l’Emmi decideix cancel·lar una subscripció a una revista i s’equivoca en l’adreça electrònica del destinatari.

S’inicia així un intercanvi de correus que aniran derivant a sentiments més profunds i a una relació sentimental a distància. Ella està casada amb en Bernhard (Ulrich Thomsen), i ell encara està enamorat de la seva ex-xicota Marlene (Claudia Elsinger).

Una pel·lícula que recorda molt a una altra, “Tienes un e-mail”, de Nora Ephron.

Una pel·lícula intranscendent, de ritme lleuger, que es deixa veure, sense aportar cap mena d’emoció i amb la sensació que el que explica està molt lluny de la realitat i li treu credibilitat. Un metratge excessiu per un argument feble i edulcorat.

FITXA:

Títol: EL ESPACIO ENTRE LAS LINEAS (GUT GEGEN NORDWIND)

Direcció: Vanessa Jopp – Guió: Jane Ainscough

Repartiment: Nora Tschirner, Alexander Fehling, Ulrich Thomsen, Ella Rumpf, Claudia Eisinger

Gènere: Comèdia romàntica – Any: 2019 – Durada: 122 minuts

 —————————————————   

  1. EN EL FUEGO (SISTERS APART)   (🐌🐌🐌🐌)

Escrit i dirigit per Daphne Charizani (Grècia, 1967) aquesta pel·lícula ens endinsa en el món de les forces armades alemanyes i les seves missions de pacificació a l’Orient Mitjà i aborda la perspectiva identitària dels refugiats kurds a Alemanya, atrapats entre dues cultures.

Ho fa a través d’un personatge femení complex, Rojda Xani (Almila Bagriacik), una soldat alemanya d’arrels kurdes que haurà de confrontar dues realitats molt diferents que conviuen en el seu interior. Ella ha aconseguit portar a la seva mare a viure amb ella a Alemanya, però no a la seva germana Dilan (Gonca de Haas) que s’ha quedat a l’Iraq. Rodja s’ofereix com a voluntària per entrenar guerrilleres kurdes a l’Iraq i així trobar la seva germana.

Una filmació amb caire de documental que dóna credibilitat i força a les imatges on la protagonista hi és present de manera constant. Veiem de prop la lluita armada de les dones kurdes que s’han convertit en guerrilleres i són entrenades pels militars alemanys.

I copsem també la difícil adaptació dels immigrants kurds que viuen a l’espera de tornar algun dia al seu país fent molt complicada la seva integració social.

Una pel·lícula trista que destil·la una gran veritat i de la que destaquem la magnífica interpretació de l’actriu protagonista Almila Bagriacik (Ankara 1990).

FITXA:

Títol: EN EL FUEGO (SISTERS APART)

Direcció i guió: Daphne Charizani – Fotografía: Falko Lachmund

Repartiment: Almila Bagriacik, Zübeyde Bulut, Maryam Boubani, Christoph Letkowski

Gènere: Drama – Any: 2020 – Durada: 93 minuts

 —————————————————   

Deixa un comentari