– 208 –  Voltar per la Literatura – LOS SOLITARIOS  d’Álvaro Arbina (🐌🐌🐌🐌) – (temp. 19/20 – llibre nº 026) – 2020.06.07

LOS SOLITARIOS  d’Álbaro Arbina (temp. 19/20 – llibre nº 026)

VOLTAR i VOLTAR – 

Per Imma Barba 

LOS SOLITARIOS“, és el tercer llibre d’Álvaro Arbina, un escriptor que amb vint-i-nou anys ha publicat dues novel·les històriques “La mujer del reloj” i “Lsinfonía del tiempo” i ara aquesta novel·la negra, totes elles amb una gran qualitat i aconseguint records de vendes.

He llegit els tres llibres i aquest és el que m’ha atrapat més, potser per la meva clara predilecció pels llibres de novel·la negra o potser perquè realment és el que trobo més treballat i on l’autor mostra la seva gran capacitat de mantenir-nos totalment desorientats.

En paraules del mateix autor La novel·la és un joc metaliterari i intel·lectual. Cerca despertar el pensament actiu en el lector, no sols el passiu més propi de l’entreteniment. I també busca el despertar l’interès per altres novel·les. Hi ha molt de simbolisme en aquest llibre.”

Un paisatge nevat en les muntanyes del Canadà. Una casa solitària de disseny que sembla caiguda del cel enmig d’un bosc de coníferes. Un grup de deu joves que decideix aïllar-se i viure en comunitat. Un altre grup de deu persones de diverses procedències salvatgement assassinades. I un joc de miralls amb la novel·la “Diez negritos” de l’Agatha Christie.

La policia basca Emeli Urquiza i el seu ajudant l’afroamericà Francis Thurmond, hauran d’investigar les vides de les víctimes per saber que va passar.

Una novel·la de personatges, on l’autor crea personalitats molt diferents, personatges joves que volen viure la seva vida, personatges adults  que no es coneixen entre ells i que es troben en el mateix lloc atenent la crida dels fills als quals per raons ben diferents, fa temps que no veuen o no parlen.

Una novel·la dividida en vuit parts, i cada part en capítols curts, que van seguint una estranya cronologia trencada pels flashbacks que ens apropen a les vides de les víctimes. Un narrador omniscient ens porta per gran part de l’obra, tret d’alguns moments en segona persona o del diàleg que estableix el narrador amb algun protagonista al final de la novel·la. Un llibre que ens porta a un final sorprenent, totalment imaginatiu i imprevisible.

Álvaro Arbina Díaz de Tuesta (Vitoria-Gasteix 1990) és arquitecte. Amb vint-i-quatre anys escriu el seu primer llibre “La mujer del reloj” (2016) i amb la segona novel·la “Lsinfonía del tiempo” (2018) es va consolidar com a escriptor fet que li ha permès dedicar-se plenament a la literatura.

————————————————

Títol: LOS SOLITARIOS

Autor: Álvaro Arbina

Editorial: Ediciones B – Data de publicació: març 2020

Idioma: castellà – Pàgines: 572

2 pensaments a “– 208 –  Voltar per la Literatura – LOS SOLITARIOS  d’Álvaro Arbina (🐌🐌🐌🐌) – (temp. 19/20 – llibre nº 026) – 2020.06.07

Leave a Reply