– 207 –  Voltar per la Literatura – HALLEY 2042 (🐌🐌🐌🐌) de l’Anna Carreras i Aubets – (temp. 19/20 – llibre nÂș 025) – 2020.06.06

HALLEY 2042 de l’Anna Carreras i Aubets (temp. 19/20 – llibre nÂș 025)

VOLTAR i VOLTAR – 

Per Imma Barba 

Una novel·la negra diferent, “HALLEY 2042” de l’Anna Carreras i Aubets Ă©s l’Ășltima publicaciĂł de l’Editorial Llibres del Delicte.

Amb una narrativa Ășnica i original, en aquesta novel·la coneixem a la Laia i en LluĂ­s, dos germans que comparteixen pis i senten sorolls sospitosos a l’altra banda de la paret: un guirigall nocturn de caire sexual. PerĂČ al pis del costat nomĂ©s hi viu una senyora nonagenĂ ria i la seva cuidadora. En LluĂ­s treballa en un forn i es lleva d’hora. La Laia escriu contes i no tĂ© horaris. Ella estĂ  decidida a descobrir que passa al pis del costat.

L’autora ens va introduint de manera tranquil·la en la investigaciĂł de la Laia sense que siguem capaços d’esbrinar en quin moment entrarem a la part criminal i fosca de la novel·la. Al mateix temps la Laia va escrivint un conte en temps real amb les situacions que va vivint, un conte que en realitat Ă©s el llibre que tenim entre les mans.

A HALLEY 2042 hi ha una histĂČria d’amor futurista que ens obliga a pensar fins on arribarĂ  el lĂ­mit de la tecnologia i la seva relaciĂł amb l’Ă©sser humĂ . La por que la tecnologia en lloc d’ajudar-nos a ser mĂ©s humans, ens arribi a aniquilar.

Un llibre que m’ha produĂŻt un efecte magnĂštic i m’ha “obligat” a llegir-ho sense pausa. M’ha resultat tant o mĂ©s sorprenent que l’anterior novel·la de l’Anna Carreras “L’ull de l’escarabat” tambĂ© publicada per Llibres del Delicte.

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) Ă©s filĂČloga, escriptora, traductora, correctora, crĂ­tica i articulista. Col·labora habitualment amb la premsa i en revistes d’art amb articles d’opiniĂł i crĂ­tica literĂ ria.

Autora de les novel·les “Camisa de foc” (2008), “Tot serĂ  blanc” (2009), “Unes ales cap a on” (2011), “Ombres franceses” (2016), “Fes-me la permanent” (2016), “EncĂ©n el llum” (2017) i “L’ull de l’escarabat” (2019).

Ha traduĂŻt autors com Elena Ferrante, Paolo Cognetti o Carlo Collodi al catalĂ  i ha participat en reculls com “Assassins de Girona”, “Sangassa”, “Visions del Purgatori” o “Nosaltres les fusterianes”.

TĂ­tol: HALLEY 2042

Autor: Anna Carreras i Aubets

Editorial: Llibres del Delicte

Data de publicació: 9 de juny de 2020

PĂ gines: 187 – idioma: CatalĂ 

Leave a Reply