– 182 – Voltar per la Literatura – ENTRE TRES SETMANES I DOS ANYS PER LLATINOAMÈRICA de David Panxa Fàbregas Feliu (🐌🐌🐌🐌) – (temp. 19/20 – llibre nº 018) – 2020.04.13

ENTRE TRES SETMANES I DOS ANYS PER LLATINOAMÈRICA de David Panxa Fàbregas Feliu (temp. 19/20 – llibre nº 018)

VOLTAR i VOLTAR – 

Per Imma Barba

Vaig comprar aquest llibre atreta per una portada capgirada i un títol que parlava de deixar-ho tot enrere, viatjar i tornar quan sentis que has de tornar.

David Panxa Fàbregas Feliu, Panxa, recull en aquest llibre les experiències i fotografies del seu viatge cap a llatinoamericà, que s’inicia a Nicaragua l’octubre de 2012, com a voluntari d’una ONG, i acabarà a l’Amazones al Perú en juny de 2014, amb una breu tornada a Barcelona, per un assumpte familiar, el març-abril de 2013.

Un llibre estructurat en forma de diari on les reflexions personals s’intercalen amb el relat de les experiències viscudes. Un recorregut que partint de Nicaragua el portarà a Costa Rica, Panamà, Colòmbia, Equador, Perú i Bolívia.

Durant el viatge coneix l’Emma amb qui forja alguna cosa més que amistat.

El llibre explica com pas a pas comencen a experimentar una idea: viatjar sense pressa. La seva aventura els porta a viatjar en un veler per arribar a l’Amèrica del Sud amb un pirata com a capità. Sense GPS, ni ràdio, ni motor, ni molt menys bot salvavides. Com descobreixen el mal d’altura a l’Equador amb l’ètnia dels quítxua, … com connecten amb la muntanya sagrada del Machu Picchu i com es queden bocabadats al blanc salar d’Uyuni a Bolívia.

A Nicaragua realitza el documental “Cocineras” que va obtenir el premi Manuel Castillo per la Universitat de València, al millor reportatge periodístic. Posteriorment, a Costa Rica dirigeix el vídeo oficial de promoció turística “Norte Norte, un territorio por descubrir“. Aquests vídeos, i un “especial” rodat al Machu Picchu, es poden visionar en aquest ENLLAÇ ….

ENTRE TRES SETMANES I DOS ANYS PER LLATINOAMÈRICA és un llibre que ens transmet la joia de viure la vida intensament, de deixar-se portar en un descobriment diari del que ens envolta, sense encotillaments, sense pors, sense obligacions, tot fent de la improvisació la forma més adequada de tirar endavant.

Viatjar i viure sense rellotges ni calendaris.

…..  conèixer una mica més el món on vivim i la gent que l’habita. No saber com arribaran al destí següent, on dormiran o què trobaran durant el recorregut són sensacions que el sacsegen i el fan sentir lliure.

David Panxa Fàbregas Feliu, va néixer a Sant Just Desvern (Barcelona) el 1980. Llicenciat en audiovisuals per l’ESCAC, ha treballat com a realitzador i operador de càmera a TV3 i la Sexta.

El 2012 va decidir deixar la feina estable i l’habitació del barri de Gràcia cansat de donar voltes a la peixera, a la recerca de l’anhelada estabilitat.

—————————————-

Títol: ENTRE TRES SETMANES I DOS ANYS PER LLATINOAMÈRICA

Autor: David Panxa Fàbregas Feliu

Editorial: David Panxa Fàbregas Feliu – Data de publicació: Abril 2017

Idioma: català – Pàgines: 278

Deixa un comentari