– 165 – Teatre – CARTAS AL REY DE LA CABINA¬† (ūüźĆ+ūüźö) – La Badabadoc (temp. 19/20 – espectacle 113¬†) – 2020.02.23

CARTAS AL REY DE LA CABINA (temp. 19/20 Рespectacle 113)       

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc√®niques –¬†

Per Imma Barba & Miquel Gasc√≥n –¬†

Ahir Diumenge, a l’Off¬†de La Badabadoc vam voler veure una adaptaci√≥ del llibre de Luis¬† ¬† ¬† ¬† Mar√≠a Pescetti,¬†CARTAS¬†AL¬†REY¬†DE LA CABINA.

Un relat d’amor fet de petits gestos, interrogants i silencis que no deixen el sabor del buit, sin√≥ de la plenitud expressiva, en l’exquisida prosa po√®tica d’un gran autor.

L‚Äôadaptaci√≥ teatral, realitzada en format unipersonal,¬† de Cecilia Rodriguez i Ver√≥nica Aguada Bertea ha deixat, al nostre entendre, bona part de l’ess√®ncia po√®tica del text original, en el cam√≠. El llibre recull vint-i-dues cartes que escriu una joven√≠ssima noia, Paloma al seu amor Antonio, que molt m√©s gran que ella, l’ha deixat. Ell treballa a la cabina d‚Äôuna grua. Per a ella √©s el seu primer desengany amor√≥s.

A través de les cartes que escriu, ella vol comprendre, vol saber, vol recuperar l’amor que ha perdut.

Querido Rey de la Cabina:
¬Ņpor¬†qu√©¬†llamamos¬†amor¬†al amor?
con lo que cuesta, con lo que duele,
con lo que tarda, con lo que arde,
con lo que falta, con lo que quema,
con lo que ausencia, con lo que tiene,
con lo que viene, con lo que ahueca,
con lo que silencia, con lo que canta,
con lo que arrulla, con lo que leche,
con lo que vibra, con lo que abraza,
con lo que olvida, con lo que vida,
con lo que pajarito, pajarito,
caracolito tan poco mío y de nadie.
Yo, que nunca te tendré.
Y aunque no te lleguen mis correos
te escribo,
y aunque no sepa si los lees
te escribo.
Te escribía.

No sabem ben b√© el que ens ha mancat en la proposta teatral, potser una interpretaci√≥ poc cre√Įble de¬†Cecilia¬†Rodr√≠guez, a la que hem vist actuar per√≤ a la que no hem vist “sentir”. Potser ha estat la direcci√≥ de la¬†Ver√≥nica¬†Aguada, o l’escenografia plena de caixes que no sabem ben b√© que representen, o la llum, o la m√ļsica ….

Se’ns fa molt feixuc escriure una ressenya no massa positiva d’un treball teatral, per√≤ el resultat ha estat per nosaltres for√ßa decebedor, una proposta que volent ser molt po√®tica est√† mancada d’espontane√Įtat i de veritat. El pitjor que pot passar quan vas al teatre, √©s que el que¬†est√†s¬†veient t’arribi a avorrir …

Per√≤ potser hem estat nosaltres els que no hem estat receptius i hem estat incapa√ßos de connectar … i molt possiblement a altres persones els arribi a interessar.

Despr√©s de¬†10¬†anys d’escriure aquest Blog i de publicar la nostra opini√≥ de TOTS els espectacles que tenim la sort de poder veure, potser ha arribat el moment de plantejar-se la no publicaci√≥ de les ressenyes d’aquells espectacles que no ens acaben de satisfer. √Čs una opci√≥ que no ens agrada massa, per√≤ que ens plantejarem d’ara endavant.

CARTAS AL REY DE LA CABINA estarà a la Badabadoff fins al diumenge 1 de març.

Text original: Luis Pescetti

Adaptació: Cecilia Rodriguez i Verónica Aguada Bertea

Direcci√≥: Ver√≥nica Aguada Bertea –¬†Ajudant de direcci√≥: Laura Ca√Īon

Intèrpret: Cecilia Rodriguez

Producci√≥ executiva: Cecilia Rodr√≠guez i Romina Goyeneche \ Disseny de so: Cecilia Rodriguez i Laura Ca√Īon

Idioma: castell√† –¬†Durada: 50‚Äô

4 pensaments a “– 165 – Teatre – CARTAS AL REY DE LA CABINA¬† (ūüźĆ+ūüźö) – La Badabadoc (temp. 19/20 – espectacle 113¬†) – 2020.02.23

 1. Dolors

  En primer lloc donar-vos les gr√†cies pel blog que segueixo di√†riament. Crec que heu de continuar valorant totes les propostes, √©s la vostra opini√≥, aix√≤ no vol dir que a d altres els hi pugui agradar una obra que li heu donat baixa puntuaci√≥, com igualment pot passar que una que la valoreu amb 5 cargols a alg√ļ no li agradi gens.
  Gràcies i endavant!!!!!

  Respon
  1. Imma Barba

   El nostre criteri ha estat sempre valorar totes les propostes d’acord amb el nostre criteri, que com b√© dius no ha de coincidir amb l’opini√≥ de ning√ļ. El que si √©s cert √©s que sempre sap greu fer valoracions negatives perqu√® sabem l’esfor√ß i les il¬∑lusions que hi ha darrere de qualsevol proposta.

   Respon
  1. Imma Barba

   Ja diem que √©s una opini√≥ personal i que possiblement som nosaltres els que no hem estat receptius, si b√© hem de comentar que en sortir de la sala no √©rem els √ļnics que ens hav√≠em sentit decebuts. Gr√†cies per comentar.

   Respon

Leave a Reply