– 149 –  Concert – MondayMonday – BROADWAY BABIES  amb ANNA LAGARES i CLARA SIMÓ – (🐌🐌🐌+🐚) – Teatre Eòlia (temp. 19/20 – espectacle 096) – 2020.02.10

MondayMonday – BROADWAY BABIES (temp. 19/20 – espectacle 096 )       

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón – 

Ahir dilluns dia 10 va tenir lloc el primer dels tres concerts programats dins del cicle Monday Monday que per cinquè any consecutiu ens ofereix el Teatre Eòlia.

Aquest cicle va néixer la temporada 2015/2016 com una proposta de teatre musical de proximitat, per donar oportunitat a noves veus al costat de cantants ja consolidats de l’escena dels musicals.

En aquesta nova edició, anirem fins a Broadway per escoltar els clàssics dels musicals. Cada un dels concerts comptarà amb la participació d’artistes ja reconeguts i un nou talent sorgit de la “Marató de Solistes” en la que poden participar estudiants de totes les escoles de teatre musical de Barcelona.

Enguany el jurat ha estat format per Elisenda Roca, Joan Vázquez i Georgina Llauradó, …  i els guanyadors han estat Andreu Roqueta, Ariadna Colomer i Andrea Ruf.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

En el concert d’ahir, amb el títol de BROADWAY BABIES, hem pogut gaudir de dues veus consolidades  del nostre panorama musical, Anna Lagares i Clara Solé, acompanyades al piano per Óscar Peñarroya.

Andreu Roqueta ha estat la nova veu seleccionada a la “Marató de Solistes”.

Una proposta centrada en dos personatges femenins molt diferents entre ells, els quals es trobaran per enamorar-se, barallar-se i donar un cop d’ull al seu passat per atrevir-se a avançar en el futur.

Anna Lagares Vilalta  (Olot 1986) a la que nosaltres hem pogut veure a “Amor x Amor” (Onyric 2019), interpretant el paper de Jacqueline a “La jaula de las locas” (Tívoli 2018), “Per si no ens tornem a veure” (El Maldà 2017), a la “nit de musicals Swing Broadway” del Grec 2016, “Sugar El Musical” (Eixample Teatre 2016) i “Per sobre de totes les coses” (Teatre Gaudí 2014).

Clara Solé a la que hem vist a “Impro Side Story” (Gaudí 2019), “Fun Home” (Onyric 2018), “Carousel en concert” (Grec 2018), “Tot el que no ens vam dir” (El Maldà 2018) i “El despertar de la primavera” (Gaudí 2016).

Andreu Roqueta, un joveníssim cantant al que nosaltres vam descobrir en el concert de Gerónimo Rauch a l’Onyric en 2019.

Óscar Peñarroya responsable de la direcció musical i els arranjaments que els acompanya al piano i al que vam tenir ocasió d’escoltar al musical “Paris (Les Cot)” a la sala Barts en 2019.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

David Pintó és el responsable de la direcció d’escena d’aquest petit viatge pels musicals, una proposta que es mou a la frontera entre el concert i el teatre. No hi ha diàleg, però la música i la lletra (interpretades en anglès) de les 32 cançons de 27 musicals ens explica la història d’aquestes dues dones i les diferents fases de la seva relació.

Els musicals més clàssics com West Side Story, Sweet Charity, Sweeney Todd, Grease, Rent, Frozen, Anastàsia, …. es van combinant encabits una estructura dramàtica subdividida en 13 capítols, ja sigui com a “popurris” (el capítol 3 Com et deies?, agrupa les cançons amb nom de dona), o en solitari, que vol aprofitar per dibuixar millor el personatge de cada una d’elles.

Un magnífic concert del cicle Monday Monday que anirà seguit el dia 9 de març pel d’Albert Mora amb “Les meves cançons no són meves” que actuarà acompanyat per Dick Them al baix, Martí Hosta a la percussió i Francesc Mora als teclats, piano i violí. Ariadna Colomer serà la “nova veu” de la vetllada.

I l’últim concert del cicle serà el dia 20 d’abril on Mercè Martínez oferirà un recital anomenat “Cantar al desamor” acompanyada per Andreu Gallen al piano i David Bayés al contrabaix. En aquesta ocasió Andrea Ruf serà la nova veu de la vetllada.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Intèrprets: Anna Lagares, Clara Solè i Oscar Peñarroya (piano)

Direcció d’escena: David Pintó Codinasaltas

Direcció musical i arranjaments: Óscar Peñarroya

Col.labora: Andreu Roqueta (guanyador de la Marató de Solistes 2019)

Idioma: anglès – Durada: 65 minuts

Deixa un comentari