– 147 – Teatre – COBERTURA (🐌🐌🐌) – Teatre Romea – (temp. 19/20 – espectacle 095) – 2020.02.09

COBERTURA (temp. 19/20 – espectacle 095 )       

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

Ahir diumenge vam fer cap al Teatre Romea per veure COBERTURA, la proposta  que torna a reunir a la Clara Segura i el Bruno Oro en el mateix espectacle, amb l’al·licient afegit del debut de la Clara Segura en la direcció escènica, i que ha comptat amb la mirada externa de l’Alejo Levis.

Per tirar endavant el projecte, la Clara i en Bruno amb la seva companyia “Total Memos” han comptat amb la col·laboració de l’equip de la Perla 29.

Per fer honor a la veritat anàvem amb les expectatives molt baixes, després de llegir diferents crítiques, (la majoria negatives), que ens havien preparat per al pitjor. Per sort vàrem poder copsar l’entusiasme dels protagonistes en el seu projecte a la roda de premsa del passat 27 de gener i per això vam voler valorar per nosaltres mateixos l’espectacle. Ja avanço que ens va agradar força i que sobretot ens ho hem passat molt bé.

COBERTURA segueix un fil argumental basat en la carrera ascendent d’una actriu de cinema al mateix temps que la carrera del director de la seva primera pel·lícula, i company sentimental, guanyador d’un Oscar, ha caigut en declivi.

Guillermo Peñalvar, un director de cinema argentí, ha d’enfrontar-se amb el passat al rebre un homenatge per la cèlebre pel·lícula que el va dur a la fama, “Quiero nadar en tus ojos”, i a conèixer la seva actual parella, l’actriu Roxana.

La productora Nexflin li ret aquest homenatge, amb motiu de la inauguració del restaurat cinema Arcadia-Nexflix, en una gala que presenta Cayetana assistida per un becari, en Marçal. Els problemes tècnics de la sala impedeixen aquesta projecció i això dóna peu a un seguit de gags i una sèrie de flashbacks que ens porten a deu anys enrera, quan el director i l’actriu es van conèixer.

Clara Segura i Bruno Oro interpreten una trentena de personatges, alguns d’ells rescatats de la sèrie de TV3, “Vinagre”, una de les més vistes a les xarxes. Els gags es van succeint sense interrupcions, amb la col·laboració de Marc Serra que interpreta també diversos personatges. Moments hilarants on la riallada esclata a tota la platea, com la sessió de gimnàs o en la venda de xuxes.

Fotografia dAlejo Levis

L’espectacle vol retre un homenatge al món del cinema, escorcolla el món íntim d’una parella amb sorts divergents i vol incidir en la marcada influencia en la nostra societat dels mòbils, les xarxes socials i la necessitat d’agradar.

Som esclaus del WhatsApp, de Google Maps, d’Instagram i d’un munt d’aplicacions sense les quals ens preguntem com podem viure. L’ésser humà frega l’absurd. I sense cobertura embogeix.

També volen donar un toc de reivindicació feminista, amb la figura de Roxana, que és “conscient de la seva influencia en un món molt masculinitzat”.

Aquesta és la primera experiència de Clara Segura en la direcció i ha comptat amb la mirada externa de l’Alejo Levis responsable també de l’escenografia i dels audiovisuals, que si bé no han estat concebuts per prendre protagonisme en l’espectacle, actuen de conductors dels canvis i ajuden a entendre els personatges.

El text ha estat escrit a quatre mans per Bruno Oro i Alejo Levis. La música original de l’espectacle és també de Bruno Oro.

COBERTURA és una comèdia esbojarrada on no tots els gags tenen la mateixa capacitat comunicativa i on el fil dramàtic conductor també presenta algunes mancances, però hem de reconèixer i aplaudir l’entusiasme dels dos protagonistes, i l’enorme vis còmica que tenen per separat i que junts converteixen en un còctel explosiu que ens ha arrossegat.

Un espectacle d’humor que no vol enganyar a ningú, perquè es tracta d’una enorme pallassada, que pot agradar o no, depenent de les ganes que tingui l’espectador de jugar al joc que els dos intèrprets els proposa.

Nosaltres no som massa d’espectacles humorístics, però per sort ahir vàrem voler jugar amb ells i ens ho vàrem passar de conya. Potser també va influir que vam veure l’espectacle gairebé asseguts dins de l’escenari, i que teníem a tocar als actors per gaudir al màxim la seva gestualitat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Direcció: Clara Segura
Una idea de: Bruno Oro
Dramatúrgia: Bruno Oro i Alejo Levis

Amb: Bruno Oro i Clara Segura

Escenografia, audiovisuals i disseny gràfic: Alejo Levis \ Vestuari: Maria Armengol \ Il·luminació: Guillem Gelabert \ Disseny de so: Damien Bazin \ Caracterització: Clàudia Abbad \ Ajudant de direcció: Alejo Levis \ Ajudant d’escenografia: Montse Figueras \ Música original de: Bruno Oro \ Arranjaments corda: Max Villavecchia \ Col·laboració musical: Martí Ferrer Segura \ Fotografia: Alejo Levis \ Tècnic so i vídeo: Dani Seoane \ Regidor: Marc Serra \ Cap Tècnic: Arnau Planchart \ Caps tècnics del teatre: Sergi Lobaco i Raúl Martínez \ Premsa: Lídia Giménez i Albert López \ Màrqueting i comunicació: Publispec \ Disseny gràfic: Santi&Kco \ Producció de Total Memos acollida i executada per La Perla 29

Idioma: català i castellà – Durada: 90 minuts

Deixa un comentari