– 146 – Concert – EL COR CANTA – POESIA CATALANA —- L’Auditori (🐌🐌🐌+🐚) – (temp. 19/20 – espectacle 094) – 2020.02.09

EL COR CANTA – POESIA CATALANA (temp. 19/20 – espectacle 094 )       

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

Fa un parell de mesos que no coneixíem la formació coral EL COR CANTA i la vam descobrir el passat mes de novembre quan van participar en la representació de “La nit de Sant Joan” presentada per Salut Mental Gràcia-Grup Atra.

Aquella mateixa nit ja vam comprar les entrades pel concert que han ofert aquest diumenge dia 9 de febrer a l’Auditori, amb el títol de “Poesia catalana”.

Una coral compromesa amb la cultura catalana,  que aquest diumenge han presentat tres obres de compositors del nostre país.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A la primera part del concert dues obres que han estat guardonades en el “Primer Concurs Internacional per a Cor i Orquestra El Cor Canta”, que va premiar “Visions i Cants” i “Camí de sol”. A la segona part “Gloria” obra d’encàrrec ja estrenada pel grup coral durant la temporada passada. 

——————————————-

VISIONS I CANTS (🐌🐌🐌+🐚), és obra del jove estudiant de l’ESMUC, Àngel Pérez Ortega (Barcelona 1993), inspirada en quatre poemes de Joan Maragall (1860-1911), La nostra bandera, publicat el 28 de maig de 1903 a la revista Joventut, Cant de novembre, L’ànima de les flors i Cant dels joves tots tres del poemari “Visions i Cants” publicat l’any 1900.

Definida pel mateix autor com una simfonia coral que posa música a les imatges quotidianes i als sentiments de comunitat i vitalisme catalans dels textos de Joan Maragall.

El cor i la orquestra ha estat dirigit per Eva Martínez i Tomé i ha intervingut com a solista la soprano Irene Mas.

——————————————-

CAMI DEL SOL (🐌🐌🐌),  és obra de Gerard López Boada (Barcelona 1969) inspirada en dos poemes de Joan Salvat-Papasseit (1894-1924), Les formigues del poemari “L’irradiador del port i les gavines” del 1921, i “Ara no es fa, però jo encara ho faria” del poemari “Ossa menor”, obra pòstuma de l’autor publicada el 1925.

El mateix autor manifesta que els dos poemes escollits representarien l’alfa i l’omega de la producció del poeta, la primera una obra de joventut divertida i suggeridora, i la segona un poema pòstum d’un gran lirisme i apassionament, un cant a la vida. Ambdós poemes, radicalment diferents en estil, la forma, el to i la intenció, van proporcionar-me els elements idonis per construir una obra d’estructura A-B-A també amb dos estils, llenguatges i ambients musicals diferents.

En aquesta peça el cor i l’orquestra ha estat dirigit també per Eva Martínez i Tomé i ha intervingut com a solista el tenor Carles Prat.

——————————————- 

GLORIA (🐌🐌🐌🐌+🐚), d’Albert Guinovart (Barcelona 1962), una obra encarregada per El Cor Canta que es va estrenar a la temporada passada i que es presenta ara amb una nova orquestració.

Un cant d’alegria i de plenitud amb moments musicals realment bellíssims i que inclou els següents moviments:

  1. Gloria
  2. Laudamus te
  3. Domine Deus
  4. Domine Fili
  5. Domine Deus agnus Dei
  6. Qui sedes ad dexteram
  7. Quoniam

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

En aquesta segona part la direcció ha estat a càrrec de l’Elisenda Carrasco i Ribot i ha participat la soprano Irene MasAquesta peça ha estat el colofó del concert i abans d’entrar aquest diumenge a l’Auditori no ens haguéssim imaginat viure un moment musical tan màgic com aquest.

EL COR CANTA està integrat per 150 cantaires sense límits d’edat i amb diferents nivells de formació musical. L’orquestra que els ha acompanyat és l’Orquestra de cambra Terrassa 48.

Ha estat un magnífic concert i estarem a l’aguait per no perdre el concert que, amb seguretat, ens oferiran la temporada vinent.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Autors de la música: Àngel Péres Ortega, Gerard López Boada i Albert Guinovart

Direcció: Elisenda Carrasco i Ribot i Eva Martínez i Tomé

Solistes : Irene Mas (soprano), Carles Prat (tenor)

EL COR CANTA

Orquestra de Cambra Terrassa 48

Deixa un comentari