– 137 – R. de premsa – QUEMA LA MEMORIA – La Villarroel (temp. 19/20 – RdP 039) – 2020.01.31

RdP – QUEMA LA MEMORIA  (temp. 19/20 – RdP nº 039)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

… I de la Sala Versus Glòries a La Villarroel per assistir a la presentació de la propera proposta de l’Off Villarroel, QUEMA LA MEMORIA, escrita, dirigida i interpretada per Paula BonetRamón Rodríguez i que oferirà 4 úniques funcions, els dilluns del mes de febrer.

QUEMA LA MEMORIA  és la taca, la música i la paraula d’un diàleg que ens recorda que res és per sempre. Un cubell d’aigua tèrbola i esquinçalls de paper mullat de pintura fresca són el bodegó que resta quan acaba l’espectacle. Tota una experiència multisensorial que a través de la música i la paraula enlluernen la foscor que coneixem i no esquivem perquè volem abraçar la llum. Les imatges muten de la mateixa manera que ho fa la veu. Ramón Rodríguez torna a demostrar que és un virtuós de la paraula. Paula Bonet es consolida com a artista i una de les millors pintores del món.

Cada funció és única i irrepetible i en ella Paula Bonet canvia la solitud del taller per l’escena, i Ramón Rodríguez se centra en la interpretació musical. Una pantalla ens anirà mostrant, en directe, el treball de l’artista, una imatge que anirà mutant com a resultat del diàleg entre la música i la paraula. En funció de la resposta del públic, la interpretació de la música pot canviar.

QUEMA LA MEMORIA és la posada en escena del cançoner il·lustrat del mateix títol, un llibre que en 2017 va reunir una selecció personal de cançons a manera de resum dels deu anys de carrera d’en Ramón (The New Raemon). Totes aquestes cançons, un total de 84, han estat il·lustrades per la Paula.

A la roda de premsa, la Tania Brenlle, directora artística del teatre, s’ha mostrat entusiasmada en poder presentar aquest projecte tan especial. Un diàleg entre la pintura i la música, entre la Paula i el Ramón. Un espectacle que tal com comenta la Paula només existeix mentre l’estem creant a l’escenari, si la veu del Ramon tremola, la meva veu tremola. Sí ell canta més pausat, la meva veu també.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Destaquen també la col·laboració de l’escenògraf Alejo Levis i amb el so de Lluis Cots que juga amb els moments en què la Paula neteja els pinzells o trenca el paper.

Abans de la fi, algunes branques s’han empassat a una dona de color rosa davant l’atenta mirada dels espectadors, els ciclops han incitat als presents a desviar els ulls amb la seva mirada fixa i una fulla ha deformat un rostre fins a convertir-lo en l’anguila serpentejant que no es deixa agafar. Abans del silenci hi ha hagut crits que celebraven la vida i també la mort. Ara només queda un embornal de pintura.

Únicament 4 funcions a La Villarroel, els dilluns 3, 10, 17 i 24 de febrer.

Us deixem l’àudio de la roda de premsa….

 

Deixa un comentari