– 130 – Roda de premsa – COBERTURA – Teatre Romea (temp. 19/20 – RdP 036) – 2020.01.27

RdP – COBERTURA (temp. 19/20 – RdP nº 036)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Ahir dilluns tenia programades dues rodes de premsa, la primera al Teatre Romea on es presentava COBERTURA l’espectacle que torna a reunir a la Clara Segura i el Bruno Oro en el mateix espectacle, amb l’al·licient afegit del debut de la Clara Segura en la direcció escènica, que ha comptat amb la mirada externa de l’Alejo Levis.

En Josep Maria Pou (director artístic actual del Teatre Romea), tot just abans de començar la roda de premsa, ens avisa que ha de dir una cosa important:El Teatre Romea. Després de 130 anys d’activitat teatral… i després de meditar-ho molt amb el meu equip, a partir del dijous 30 de gener, deixa ser un teatre, per convertir-se en un cinema… i també deixarà d’anomenar-se Teatre Romea, per dir-se a partir d’ara Cinema Netflim“. Es podia tallar el silenci absolut de la premsa    assistent, que per sort  va durar pocs segons, fins que Pou ens va dir que tot era una broma.

A la taula, a més a més d’en Pou, hi eren presents els dos protagonistes Clara Segura i Bruno Oro, així com la de l’Alejo Levis, coautor del text, juntament amb el Bruno.

A COBERTURA la parella protagonista es fica en la pell d’innumerables personatges en una comèdia que gira entorn del cinema i de com les noves tecnologies afecten les relacions humanes. Tal com ha comentat la Clara Segura “fem una ficció dins de la ficció perquè fem un espectacle doble, Cobertura (l’espectacle) i l’estrena de Quiero nadar en tus ojos la pel.licula de Guillermo Peñalvar (el director)”.

El text està escrit a quatre mans per Bruno Oro i Alejo Levis, que comenten que a l’obra es combinen diferents tipus de comèdia fent una reflexió del que implica el trànsit de fer cinema per a la gran pantalla, a fer-ho per a la petita pantalla. Una obra que compta amb el suport de vídeo i que inclou al públic en l’espai escènic com a protagonista actiu de la trama. A l’obra el públic assistirà a l’estrena de la pel·lícula a un teatre esdevingut cinema.

La sinopsi de l’obra ens explica:

Guillermo Peñalvar, un director de cinema argentí, ha d’enfrontar-se amb el passat al rebre un homenatge per la cèlebre pel·lícula que el va dur a la fama, “Quiero nadar en tus ojos”, i a conèixer la seva actual parella, l’actriu Roxana.

Avui, deu anys més tard d’aquell rodatge, la parella pateix una crisi. La Roxana ha esdevingut una icona feminista a les xarxes socials i la seva carrera professional es troba en el seu millor moment. En canvi, el Guillermo, està vivint un declivi professional.

La projecció de la pel·lícula podria ser un moment especial per fer-los recordar allò que els va unir però un imprevist mundial fa trontollar-ho tot.

Clara Segura i Bruno Oro van ser els protagonistes de “Vinagre”, la sèrie de TV3 més vista a les xarxes (curiosament nosaltres no hem vist ni un capítol) … i això ha fet afirmar a la Clara Segura que,  en preparar el muntatge sabíem que no podíem fer veure que no havíem fet aquesta sèrie, … els personatges havien de sortir i ho havien de fer tal com eren a la tele.

Creuen que en aquests darrers deu anys, el mòbil que tots portem a sobre, ens ha canviat la vida, així com la participació dels ciutadans en les xarxes socials. A la ficció d’aquesta proposta escènica aquest món està present i també com en aquests deu anys ha canviat la relació de parella dels personatges d’aquest espectacle.

Ella s’ha mostrat feliç de tornar al Romea i ha agraït la col·laboració de La Perla 29 en aquest projecte que han aixecat amb la companyia “Total Memos” que tenen en comú ambdós artistes des del 2001, quan es van conèixer fent la gira d’El Alcalde de Zamalea.

Val a dir que la música original de l’espectacle és també de Bruno Oro.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Us deixem aquí, l’àudio d’aquesta presentació …

 

La proposta es podrà veure a partir del dia 30 de gener i estarà al teatre Romea fins al 15 de marc, i tal com va comentar en Josep Maria Pou cal que ens afanyem si la volem veure perquè el 75% de les entrades ja està venut.

Deixa un comentari