– 120 – Roda de premsa – HITS del TRICICLE – T. Coliseum (temp. 19/20 – RdP 034) – 2020.01.22

RdP – HITS del TRICICLE (temp. 19/20 – RdP nº 034)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Avui al matí ens havien convocat al Teatre Coliseum, a una roda de premsa per presentar la reposició de l’espectacle de “El Tricicle”, HITS, que la temporada passada va triomfar al Teatre Victòria i que va exhaurir les seves localitats en pocs dies.

Maria José Balañá, presidenta del Grup Balaña, ha fet la presentació inicial, però han estat els components de “El Tricicle”, Paco Mir, Carles Sans i Joan Gràcia, els que ens han explicat que malgrat que la temporada passada van dir que era el seu comiat dels escenaris, en veure que molta gent s’havia quedat sense veure l’espectacle, ja es van posar en contacte amb el grup Balaña per veure la possibilitat de programar aquesta temporada la seva reposició.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A partir de demà 23 de gener i fins al 30 de març, al Teatre Coliseum es podran veure les darreres 50 funcions d’aquest espectacle. Una proposta que ja han vist fins ara 369.606 persones a diferents ciutats de l’estat espanyol i que segurament sobrepassara els 400.000 espectadors quan acabin aquestes representacions.

HITS (Humor Intel·ligent Trepidant i Sorprenent) … reuneix dotze esquetxos i també un ampli resum de gags curtíssims que tanca l’espectacle. Un recull “del millor del millor Tricicle“, en el que es podrà veure una selecció dels diferents espectacles del Tricicle: Manicomic (1982), Èxit (1984), Slàstic (1986), Terrrífic (1991), Entretrès (1996), Tricicle 20 (1999), Sit (2002), Garrick (2007), Bits (2012) i aquest HITS (2016).

Comenten que aquest és el millor espectacle de tots, perquè han estat en realitat els espectadors els que han escollit els esquetxos que en formen part d’aquesta proposta, malgrat que algunes vegades els agrada improvisar.

Han estat 40 anys on s’han sentit molt estimats pel públic, que normalment han exhaurit les localitats dels espectacles que han creat. Potser perquè han estat una “rara avis”, en aquest gènere d’humor teatral, on no s’ha emprat en cap cas la paraula, basant-se totalment en el gest i la mímica.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Responent a una pregunta d’una periodista, els membres del Tricicle han afirmat que malgrat que han tingut molt reconeixement per part del públic, especialment el català, no ha estat així per part de les institucions públiques de Catalunya. De tots els premis rebuts, que són moltíssims, cap d’ells ha estat atorgat per institucions públiques catalanes.

Us deixo l’àudio d’aquesta roda de premsa …

 

Deixa un comentari