– 102 –  Teatre – AQUELLA NIT (🐌🐌🐌🐌+🐚) – La Villarroel (temp. 19/20 – espectacle 066) – 2020.01.11

AQUELLA NIT (temp. 19/20 – espectacle nº 066)       

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

… I dissabte, després de la magnífica Feísima enfermedad y ……” al Lliure de Gràcia, ens vam dirigir a la Villarroel per veure AQUELLA NIT, un text del dramaturg David Greig traduït per Cristina Genebat i dirigit per David Selvas.

David Greig (Edimburg, 1969), és dramaturg i director artístic del Lyceum d’Edimburg des del 2015.

“MIDSUMMER” (AQUELLA NIT) és una comèdia romàntica, estrenada a Edimburg en 2008,  amb música i cançons de Gordon McIntyre,  adaptades i interpretades pels músics Aurora Bauzà i Pere Jou (TelemannRec.).

Ens explica la història de l’Helena (Marta Bayarri) i el Bob (Ivan Massagué). Ella és una advocada de divorcis que manté una relació amb un home casat. Ell és divorciat i malviu fent negocis del tot il·legals. Viuen a Edimburg on sempre plou.

Fotografia de Lander Larrañaga

Una nit de divendres, tots dos sols en un bar, es coneixen i decideixen emborratxar-se plegats. Tots dos viuran un cap de setmana que els donarà l’oportunitat de canviar coses, de qüestionar i reorientar les seves vides. Tots dos descobriran que el que creuen que volen no té res a veure amb el que realment volen. Una trobada marcada pel moment vital que viuen tots dos, la crisi dels quaranta.

AQUELLA NIT és un himne a les segones oportunitats. Com diu en David Selvas al programa de mà, el text de David Greig, explora l’emocionant opció que tots tenim d’agafar les regnes de les nostres vides i reinventar-nos quan ho desitgem.

Es tracta d’una proposta plena de cançons iròniques i reflexions vitals, que interacciona amb el públic per compartir la història. Els dos protagonistes es dirigeixen a nosaltres perquè volen que entenguem quina ha estat la seva relació, des del mateix moment en què es troben en el bar.

Fotografia de Lander Larrañaga

La música, interpretada en directe, acompanya com si és tractes d’una banda sonora, als dos protagonistes en tot el seu recorregut, fins i tot a les escenes que no hi ha cançó.

En el nostre espectacle hi ha molt de concert, de show…d’experiència comú, com en la vida REAL.

Els dos protagonistes són dos magnífics actors, que interpreten els seus personatges amb una gran naturalitat, que a més canten i toquen la guitarra. Una bona posada en escena amb una original escenografia de Blanca Añón que situa l’acció al voltant d’una mena de fossar que ocupa tot l’escenari. A un extrem els músics i una nevera, a l’altra banda un caixer de pàrquing, una cinta de córrer i un petit sofà. Damunt una pantalla.

Una magnifica i entretinguda proposta, ben dirigida, … fresca i divertida, que estarà a la Villarroel fins al 16 de febrer.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Dramaturg: David Greig
Compositor i lletrista: Gordon McIntyre
Direcció: David Selvas
Traducció: Cristina Genebat

Intèrprets: Ivan Massagué,  Marta Bayarri
Músics: Aurora Bauzà i Pere Jou (TelemannRec.)

Escenografia: Blanca Añón \ Vestuari: Maria Armengol \ Il·luminació: Mingo Albir \ Disseny de so: Roger Àbalos \ Caracterització: Paula Ayuso \ Disseny de vídeo: Mar Orfila \ Direcció musical i arranjaments: TelemannRec. \ Moviment: Pere Faura \ Veus en off: Oriol Cervera, Nil Gómez Mas iMontse Llussà \ Col·laboració: Anabel Himbernon \ Cap tècnic del teatre:  Jaume Feixas \ Cap tècnic: Arnau Planchart \ Regidoria: Irene Fernández Zurano \ Operador de so: Oscar Villar \ Construcció de l’escenografia: Xarli Hernández i Oscar Hernández “Ou” \ Confecció de vestuari: Irene Fernández Zurano “Nené” \ Premsa: Còsmica (Anna Aurich i Sílvia Serra) \ Premsa Focus: Lidia Gimenez i Albert López \ Màrqueting i comunicació; Publispec \ Suport a la comunicació: Rubén Garcia i Sem Pons. \ Fotografia: Lander Larrañaga \ Vídeo: Mar Orfila \ Disseny Gràfic: Joan Aguadé

Una producció de La Brutal i Minoria Absoluta

Idioma: català – Durada: 1h 30m

Deixa un comentari