– 098 – Roda de premsa – PENSEM. (Pausa). A LA MERDA!!! – La Villarroel – (temp. 19/20 – RdP 027) – 2020.01.09

RdP – PENSEM. (Pausa). A LA MERDA!!! (temp. 19/20 – RdP nº 027)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Aquest passat dijous s’ha presentat en roda de premsa un altre espectacle programat dins de   l’Off de La Villarroel; es tracta de PENSEM. (Pausa). A LA MERDA!!!, un espectacle de Manuel Dueso que s’estrenarà en aquesta sala el pròxim dilluns dia 13 de gener.

Manuel Dueso en començar la presentació, ha comentat que feia trenta-cinc anys que no actuava en aquest teatre i està molt il·lusionat per la seva tornada a la sala, precisament amb un espectacle d’una idiosincràsia irreverent: “és una joguina escènica, volem recuperar el joc en el teatre, un joc que a vegades pot ser cruel, ingenu, malvat, generós…”. Afirma que ha tingut l’enorme sort de poder comptar amb uns actors molt versàtils, Carme González i Miquel Malirach, que a escena, juntament amb ell, es multipliquen en molts personatges.

Vivim en temps molt convulsos, on sembla que la cultura no té cap importància” afirma Manuel Dueso. “En l’espectacle parlem de moltíssimes coses, volem ser punyents… i no ens oblidem de la lluita dels catalans per la seva independència, ni tampoc de la crua realitat de l’emigració a casa nostra“.

Ens expliquen que volen posar davant de l’espectador moltes de les problemàtiques actuals, amb escenes curtes de 2 o 3 minuts, que en principi semblen deslligades, però que en cap cas són improvisades, ja que tot el que es veurà a escena està escrit i pautat. Ho han volgut fer amb clau d’humor, sense arribar a la paròdia, d’una forma divertida. De ben segur alguna de les riallades dels espectadors, provocarà que en sortir del teatre els faci reflexionar sobre el que han vist. “Volem sorprendre contínuament a l’espectador, sotragar-lo, amb una riallada, amb un cop de puny“.

L’espectacle afirma Dueso, és un disbarat, un joguet escènic, una gran gamberrada, que es pot comparar a les vivències que podem tenir en un parc d’atraccions, amb contínues pujades i baixades emocionals. Ens informa que té algunes referències al món Beckettià, especialment a “Tot esperant Godot”.

Un espectacle que no ha rebut cap subvenció de les institucions públiques, que li han estat denegades per segon any consecutiu. Ens ha fet riure quan Manuel Dueso, ens ha explicat, que com s’ho paga ell, fins o tot s’ha atrevit a cantar en aquest espectacle, malgrat que és conscient que ho fa fatal… però com ja té una edat, vol fer el que li bé de gust.

Miquel Malirach ha volgut remarcar el caràcter “poètic de l’obra, l’univers Dueso està ple de color“. Per la seva banda Carme González ha considerat l’espectacle “una gimnàstica brutal, amb l’essència dels personatges omplim, no ens disfressem“.

Manuel Dueso, per acabar la presentació, ha afirmat que “el Teatre ha de ser social i ha d’estar contra el poder en tot moment

Tania Brenlle, directora artística del teatre ens ha comentat, que es tracta d’un muntatge “divertit, irreverent i transgressor“.

Us deixo l’àudio de la presentació …

 

En principi, estan programades 10 representacions en aquest teatre, en funcions de cap de setmana (dissabtes matins i diumenges matins i nits), fins al 2 de febrer.

Esperem que es puguin programar moltes més representacions

Deixa un comentari