– 089 – Concert de l’OBC – NADAL A BROADWAY – L’Auditori (🐌🐌🐌🐌🐌) (temp. 19/20 – espectacle 059) – 2019.12.21

Concert de l’OBC – NADAL A BROADWAY (temp. 19/20 – espectacle nº 059)       

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

El concert de “NADAL A BROADWAY” a l’Auditori, ha estat el nostre últim espectacle de l’any 2019. De moment descansem d'”Arts Escèniques” fins al dia 3 de gener; de fet aquesta ressenya ja l’hem redactada a la nostra estada a Almansa, província d’Albacete.

Aquest és un dels concerts que esperem amb més il·lusió de tota la temporada, una cita que es repeteix cada any en aquestes dates nadalenques, “100 anys de Bernstein” el 2018 o “Una nit a Broadway amb Andrew Lloyd Webber” el 2017 per esmentar els dos últims. I de nou Alfonso Casado ha estat al capdavant de la Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’OBC que ha sonat absolutament magnífica. Com també és habitual en aquests concerts, Mariano Detry ha estat el director d’escena.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El programa d’enguany estava dedicat als grans clàssics dels musicals amb peces de “South Pacífic”, “Carousel”, “My Fair Lady”, “The Sound of Music”, “Gypsy”, “Annie Get Your Gun”, “Camelot”, “Els miserables” i “Fiorello!”.

Amb l’orquestra dos cors, el Cor de Cambra de Granollers i el Cor Jove Amics de la Unió, el primer dirigit per Josep Vila Jover és un cor nascut l’any 1996 i resident al teatre Auditori de Granollers des del 2017. El Cor Jove Amics de la Unió està dirigit per Marta Dosaiguas Canal, avui una de les components del cor, i va néixer l’any 2015  i està format per 35 joves d’edats compreses entre els 16 i els 24 anys.

Els dos solistes han estat Laura Osnes i Paulo Szot.

La soprano Laura Osnes (Manhattan, New York 1985) és actriu i cantant coneguda per les seves interpretacions als escenaris de Broadway, al cinema i a la televisió. Amb una gran elegància i naturalitat ens ha enlluernat per la seva simpatia i la gran compenetració amb el baríton i amb els cors.

El baríton brasiler Paulo Szot (Sao Paulo 1969) és actor i cantant d’òpera. Va entrar en el món dels musicals amb la reestrena del musical South Pacífic a Nova York guanyant els premis Tony. La nit de dissabte passat, les seves interpretacions van estar excel·lents i la seva veu és d’una gran bellesa i potencia. Sense cap mena de dubte, el millor de la nit.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El programa ha estat el següent:

RICHARD RODGERS (1902-1979)

  • South Pacific : Obertura / Some Enchanted Evening / There is Nothing like a Dame / I’m Gonna Wash that Man right out of my Hair
  • Carrousel: Prologue / If I Loved You

FREDERICK LOEWE (1901-1988)

  • My Fair Lady: Ascot Gavotte / I Could Have Danced all Night

RICHARD RODGERS

  • The Sound of Music: Edelweiss / I Have Confidence / Climb every Mountain

JULE STYNE (1905-1994)

  • Gypsy: Obertura

IRVING BERLIN (1888-1989)

  • Annie Get Your Gun: Anything You Can Do I Can Do Better

FREDERICK LOEWE

  • Camelot: Obertura / The Lusty Month of May / If ever I Would Leave You

CLAUDE-MICHEL SCHÖNBERG (1944)

  • Els Miserables: I Dreamed a Dream / Stars

JERRY BOCK (1928-2010)

  • Fiorello! : When Did I Fall in Love?

RICHARD RODGERS

  • South Pacific : Wonderful Guy / This Nearly Was Mine

Com el dia del primer concert, nosaltres hem anat al segon, el del dia 21 de desembre, ens han regalat un parell de bisos, el duet “Do I Love You Because You’re Beautiful?” de Cinderella de Rodgers i, amb els membres de l’orquestra amb guarniments nadalencs, l'”Impossible Dream” de The Man of la Mancha de Mitch Leigh.

Ens ha estranyat molt que l’Auditori no estigués del tot ple com d’altres anys, diríem que amb una ocupació del 70% sent generosos.

Ha estat un magnífic concert; encara notem les mans inflades de tant aplaudir.

Deixa un comentari