– 088 – Teatre – LES VARIACIONS BILDELBERG (🐌🐌🐌🐌) – Escenari Joan Brossa (temp. 19/20 – espectacle 058) – 2019.12.20

LES VARIACIONS BILDELBERG (temp. 19/20 – espectacle nº 058)       

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

… I al mateix Escenari Joan Brossa, a la sala Joan Brossa va tenir lloc l’estrena a Barcelona de la proposta d’Oriol Grau “LES VARIACIONS BILDELBERG”, una producció de la Sala Trono de    Tarragona, amb direcció de Joan María Segura  i amb Oriol Grau, Albert Mora i Alexandra Palomo com a protagonistes. El muntatge compta amb música composta per Enric “Xato” Grau i un sorprenent desplegament visual d’Albert Rué.

Una proposta que també forma part del cicle #PARATEATRALSBROSSA, i que va ser estrenada a la Sala Trono el passat mes de maig. Una nova versió de l’anterior muntatge “Bildelberg Club Cabaret” que es va poder veure a la desapareguda Sala Muntaner l’any 2013.

Un espectacle construït partint de la informació i de les especulacions que es coneixen sobre l’autèntic Club Bildelberg, format per persones influents en els àmbits empresarials, acadèmics i polítics, i des de la particular visió d’una proposta amb format de cabaret polític. Un cabaret polític ple de sàtira que ens parla de temes tan variats com la tecnologia, la política o la identitat de gènere.

Un club que enguany travessa una crisi profunda: per primer cop els seus plans de control global comencen a fallar, i les persones més poderoses del planeta no pensen tolerar que el món sigui can Pixa. Ha arribat l’hora de tornar a prendre el comandament, aquest cop amb l’ajuda de la intel·ligència artificial, en aquesta cimera convocada amb la màxima urgència. Fins i tot els més rics de l’univers saben que toca fer canvis, toca fer variacions.

Oriol Grau, actor, dramaturg i director de teatre, ràdio i televisió a qui hem vist actuar, aquest mateix any, a “Al sostre“, en aquesta mateixa sala, combina la feina artística amb la docència. La seva popularitat està lligada a la seva feina a la televisió com a membre de “El Terrat” i com a Cap de programes d’entreteniment de TV3 del 2008 al 2010.

A Joan Segura i Bernadas el coneixem per muntatges com “Una habitació buida” (El Maldà 2019), “Troia, una veritable odissea” (TNC 2018), “Cabareta” (Sala Muntaner 2017), “You say tomato” (Sala Muntaner 2015) o “El crim de Lord Arthur Savile” (TNC 2011),  o l’espectacle infantil “La nena dels pardals” per esmentar alguns.

Tres intèrprets amb una llarga experiència en el gènere musical, ens han fet reflexionar sobre el món que ens toca viure. El Brèxit, en Donald Trump i la seva dona Melanie, els països BRIC (Brasil, Rússia , Índia i la Xina), el capitalisme, el feixisme, com fer front a l’envelliment de la població amb el dilema farmàcia/eutanàsia (passiubex), el poder de les noves religions, la manipulació, la corrupció dels nostres polítics, …..

Una posada en escena divertida amb hilarants connexions amb les corresponsals d’Oregon (amb les famoses “jotas d’Oregon“) o des d’Arkansas do Miño (genial Paloma Arza), i amb Optimus (Fermí Fernández), l’alter ego del comandant en cap del Club Bildelberg.

Textos plens de cinisme, una acurada coreografia de Alexandra Palomo, un espectacular vestuari de Joan Maria Segura i Bernadas i un magnífic disseny de llums de Ramon Beneito, han arrodonit una peça que ens ha divertit i de la que hem gaudit. Paga la pena anar a l’Escenari Joan Brossa on està programada fins al dia 6 de gener de 2020.

Autor​: Oriol Grau
Direcció​: Joan Maria Segura i Bernadas
Interpretació​: Oriol Grau, Albert Mora i Alexandra Palomo
Música: Enric “Xato” Grau

Disseny audiovisual:​ Albert Rué \ Maquillatge i caracterització: ​Always MakeUp \ Disseny de vestuari: ​Joan Maria Segura i Bernadas \ Coreografies: ​Alexandra Palomo i Joan Maria Segura i Bernadas \ Confecció de vestuari: ​Hanane Laaroussi, Paloma Arza i Oriol Grau \ Utilleria: ​Oriol Grau i Sala Trono \ Construcció titella: Eudald Ferré \ Cap tècnic i disseny de llums:​ Ramón Beneito \ Producció executiva: Joan Negrié \ Producció: Eloi Isern \ Premsa: Maria Bravo \ Xarxes socials: Mariona García \ Fotografies i disseny gràfic​: Albert Rué \ Producció: Sala Trono

Idioma: català – Durada:_75 minuts

En acabar la representació en Jesús Julve (director del teatre), ens ha presentat a una representant de la “taula de poesia” d’aquest teatre, la nostra amiga Marta Font, que ens ha llegit el “Poema de Nadal” escrit per Ferran Ycobalzeta.

Aquesta ha estat la manera de felicitar el Nadal als espectadors d’aquest teatre.

Deixa un comentari