– 087 – Teatre – NI SI, NI-NOTS (🐌🐌🐌) – Escenari J. Brossa (temp. 19/20 – espectacle 057) – 2019.12.20

NI SI, NI-NOTS (temp. 19/20 – espectacle nº 057)       

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

Ahir divendres vam anar a l’Escenari Joan Brossa per veure dos dels tres espectacles en programació. En primer lloc, a la Sala Palau i Fabre per gaudir d’una història divertida i màgica del món de la ventrilòquia, NI SÍ, NI-NOTS amb el mag Selvin.

Es tracta d’un dels quatre espectacles inclòs dins del cicle #PARATEATRALSBROSSA que ens van presentar en la  roda de premsa del passat 28 d’octubre.

L’Andreu Llorens (Mag Selvin) és un referent de la màgia i la ventrilòquia del nostre país amb 50 anys de professió. Ha estat guionista i assessor dels mags més importants d’espectacles teatrals i de televisió. Va treballar a TVE amb Juan Tamariz i a TV3 amb el Màgic Andreu o el Mag Lari. Va començar a fer màgia en parella amb Hauson durant força temps, i recentment, ha treballat també d’assessor  amb el Mago Pop.

En aquesta peça, “NI SÍ, NI-NOTS”, Selvin ha fet un repàs de la història dels Ninots “vius” explicada pels seus personatges, en un espectacle àgil i divertit amb trucs de màgia que ens han deixat bocabadats.

Ens ha presentat a la seva nina Loli, amb la que va treballar al programa radiofònic de Luis del Olmo, “Protagonistas”, durant 5 anys.

En els anys 80 del segle passat vam conèixer a “Doña Rogelia” de Mari Carmen o al corb “Rockefeller” de José Luis Moreno, que ens feien companyia des de la pantalla de televisió espanyola. Actualment, al nostre país, la ventrilòquia quasi bé no existeix i no la veiem en els teatres.

Selvin ens ha parlat dels ninots parladors de la història del cinema, habitualment els dolents, molt dolents de les pel·lícules, i de les seves “parelles humanes”. També ens ha parlat del ventríloc Fator, que porta més de vuit temporades a les Vegas omplint diàriament un teatre de dues mil localitats.

This slideshow requires JavaScript.

Al llarg de l’espectacle hem conegut la primera imatge de la història de la televisió que va ser un ninot de ventrilòquia, sentirem a parlar de Toresky que amb Miliu que per cert te un monument davant de la Sagrada Família de Barcelona i que va ser fundador de Ràdio Barcelona, o a Enric Casademont i el seu ninot Pau-Pi.

Ha estat un espectacle realment fascinant tant per la part d’història de la ventrilòquia, un món desconegut per nosaltres, com per la seva evident capacitat de connectar amb nosaltres, a través dels seus ninots i pels seus trucs de màgia. Llàstima que avui la sala presentava un aforament molt minso, però els que hi érem hem participat i hem gaudit i aplaudit de valent.

Un espectacle per a tota la família, programat a l’Escenari Joan Brossa, i que es podrà veure fins al dia 6 de gener de 2020.

Autoría i direcció: Andreu Llorens Corbella

Companyia: Mag Selvin

Disseny escenografía: Mag Selvin i Rosa Anna Fusté \ Disseny il.luminació: Albert Julve \ Producció: Mag Selvin

Idioma: català – Durada: 60 minuts

Leave a Reply