– 086 – Concert – CONCERT DE NADAL – Polifònica de Puig-Reig (🐌🐌🐌) – Sta Maria del Mar (temp. 19/20 – espectacle 056) – 2019.12.19

CONCERT DE NADAL – Polifònica de Puig-Reig (temp. 19/20 – espectacle nº 056)       

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

Ahir dijous vam tornar a la Basílica de Santa Maria del Mar per assistir per segon any consecutiu al concert de Nadal del CAATEEB (Col·legi d’aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers d’edificació de Barcelona) en la seva 23a edició.

Com l’any anterior, una llarga estona d’espera a les portes de la Basílica tot xerrant amb els amics per fer més lleugera la cua. Un cop instal·lats dins cal esperar uns bons 40 minuts fins que comenci el concert. Una basílica plena de gom a gom i que no deixa mai d’impressionar-nos per la seva bellesa.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Una breu presentació a càrrec del president de l’entitat, Celestí Ventura, que fa referència a la situació política de Catalunya i als presos polítics. Seguidament pren la paraula el Conseller de Territori i Sostenibilitat, en Damià Calvet per donar pas al concert que enguany porta el títol de “La veu de Nadal trenca el silenci”.

El concert és a càrrec de la Polifònica de Puig-Reig i l’Orquestra Schola Simfónica amb Emmanuel Niubó a la direcció.

La Polifònica de Puig-Reig és una de les corals amb més identitat del nostre territori. Fundada l’any 1968 com a Coral Joventut Sardanista sota la direcció del mestre Ramon Noguera. L’any 1987 va adoptar el nom actual. Actualment está codirigida per Emmanuel Niubó i Josep Maria Conangla.

L’Orquestra Schola Simfónica és una orquestra amateur no professional composta per intèrprets de diverses edats i diversos graus de formació musical.

Un concert compost per un programa eclèctic que incloïa nadales, òperes i un vals i que ha resultat força entretingut, amb un bon nivell coral i una orquestra que no ha acabat de    reeixir, ja que especialment al principi fins i tot ha desestabilitzat als cantaires.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Tornem a constatar que l’acústica de la Basílica no és comparable a la d’una sala de concerts a les que acostumem a assistir, i que la temperatura ambiental continua sent molt freda, amb corrents d’aire inclosos.

El programa ha estat el següent:

  1. Popourri “Nadal en el món” de Manel Camp
  2. Òpera: “Intermezzo-Ave Maria” i “Regina Coeli”, ambdues de Cavalleria Rusticana de P.Mascagni
  3. Nadales populars de Guinovart: “El noi de la mare” i “El dimoni escuat”
  4. El vals del petò de J. Strauss
  5. Nadales: “White Christmas” d’Irving Berlin i “Fum,fum,fum” de A.Parker i R.Shaw
  6. Òpera: “Va pensiero” de Nabucco (Verdi) i “Friedig” de Tannhaüser (Wagner)
  7. Popourri Nadales íntimes
  8. Popourri Nadales compartides

En finalitzar el concert han interpretat “Els Segadors” corejat per la immensa majoria de l’auditori que hem acabat demanant la llibertat dels presos polítics.

Una cantada molt emotiva de “Els segadors” en un dia molt assenyalat, ja que aquell mateix matí havia sortit la sentència del tribunal de Justícia de la Unió Europea, en la que es reconeixia la immunitat dels 3 europarlamentaris independentistes … Junqueres, Puigdemont i Comin.

Un bon sopar en grata companyia ha arrodonit la nit.

Deixa un comentari