– 083 – Teatre Musical familiar – EL CONTE DE NADAL – Jove Teatre Regina (🐌🐌🐌) (temp. 19/20 – espectacle 053) – 2019.12.15

EL CONTE DE NADAL (temp. 19/20 – espectacle nº 053)       

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

Fa uns dies vam rebre un correu del Jove Teatre Regina on ens convidàvem diumenge dia 15 a la representació numero 200 d’EL CONTE DE NADAL. Ens va fer gràcia anar-hi i ho vam encabir entre el concert d’EL MESSIES a l’auditori i la proposta “Para mi sos hermosa” a la Badabadoc.

EL CONTE DE NADAL està basat en la novel·la de Charles Dickens “La cançó de Nadal”; l’espectacle va ser estrenat en 2013 per la companyia La Trepa. Aquesta companyia va ser fundada l’any 1977 i no han interromput mai la seva activitat produint més de 50 espectacles infantils. Des del 1988 són la companyia titular del Jove Teatre Regina. Nosaltres vam veure la seva producció “BON NADAL DR. GREENWICH” fa justament un any.

Després d’una absència dels tres últims Nadals, la companyia ha decidit reposar aquest espectacle per sisena vegada i convertir-lo en un dels clàssics de la cartellera de Nadal.

Un espectacle musical amb una posada en escena molt encertada i unes interpretacions molt acurades. La música de Ferran González se’ns ofereix enllaunada, però amb les veus en directe. Aquest clàssic de la literatura universal ha estat versionat per Macià G.Olivella i dirigit per Maria Agustina Solé.

El senyor Scrooge (Matíes Gimeno) és un vell avar, de caràcter estrany, que no suporta l’alegria de les Festes Nadalenques. Amb ell treballa en Bob Cratchit (Gerard Flores), un bon home, que s’estima entranyablement la seva família, sobretot el seu fill Tim (Roc Olivé), que està molt malalt. El senyor Scrooge, que no té cap mena de sentiment, rebutja fins i tot al seu nebot Fred (Marc Miramunt).

Però aquest any les coses canviaran una mica, ja que se li apareixeran un seguit de fantasmes: el del seu antic soci Jacob Marley (Oriol Úbeda) i els esperits dels Nadals Passats (Marc Miramunt), Presents i Futurs (tots dos Mariona Campos), que el faran canviar d’opinió, en mostrar-li tot el que passarà si segueix sent una persona egoista.

Les altres actrius que intervenen són Olga Fañanàs, Adriana Garcia i Ester Pérez-Ferrer.

Es tracta d’un espectacle fidel al conte de Dickens, amb una posada en escena àgil i divertida i un disseny escenogràfic i de vestuari molt cuidat de Jose Carrasco. Molt aconseguits també la il·luminació  i el so de Francesc Campos.

Un pati de butaques ple de “menuts” que riuen els estirabots de Mr. Scrooge i “aguanten” sense gaire moviment els 90 minuts que dura l’espectacle. Les crispetes fan molt també …..

Un muntatge per a públic familiar que gaudeix d’una qualitat envejable i amb unes interpretacions molt encertades dels nou actors i actrius que interpreten més d’un paper, tret del protagonista absolut de la proposta, Ebenezer Scrooge, que no abandona l’escenari en cap moment.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Versió: Macià G. Olivella

Direcció: Maria Agustina Solé

Músiques: Ferran González

Repartiment: Mariona Campos, Olga Fañanàs, Gerard Flores, Adriana García, Maties Gimeno, Marc Miramunt, Roc Olivé, Esther Pérez-Ferrer, Oriol Úbeda

Disseny escenogràfic i vestuari: Jose Carrasco \ Realització vestuari: Them \ Realització escenografía: Tero Guzmán \ Caracterització: Toni Santos \ Disseny il.luminació i so: Francesc Campos \ Tècnic de llums: Pau Palau i Juan Azor \ Direcció musical: Ferran González \ Coreografíes: Ester Pérez \ Il.lustració: Ferran Pujol \ Disseny graphic i producció: Jove Teatre Regina

Idioma: català – Durada: 80 minuts

Deixa un comentari