– 076 – Teatre – HERE COMES YOUR MAN (🐌🐌🐌🐌🐌) — Teatre Gaudí – (temp. 19/20 – espectacle 048) – 2019.12.11

HERE COMES YOUR MAN (temp. 19/20 – espectacle nº 048)       

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

Ahir vam fer cap al Teatre Gaudí per veure una proposta de la companyia “Gracias a Ramon”, escrita per Jordi Cadellans i interpretada per Marc Ribera i Sergi Cervera. La peça està codirigida per Jordi Cadellans i Raül Tortosa.

Una proposta que és el resultat d’un treball en residència a la Sala Tarambana de Madrid i que s’ha presentat aquí en versió castellana. Ens van anunciar que al mes de maig tornarà al Teatre Gaudí en versió catalana.

HERE COMES YOUR MAN vol donar visibilitat a les persones que han patit discriminació i    violència durant els anys escolars, i que han estat més de vint anys amagant-ho, per la vergonya i la por. Persones que ara s’atreveixen a denunciar els fets que els hi van marcar per sempre.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Els exalumnes d’una escola religiosa es troben per retre un homenatge a la persona que va ser el seu tutor. A dos d’aquests exalumnes, en Morales (Marc Ribera) i en Torres (Sergi Cervera) els hi toca compartir habitació a la casa de colònies de l’escola.

Morales i Torres no eren massa amics a classe, per a Morales l’escola va ser un malson, per a Torres els millors anys de la seva vida. No sembla que tinguin gaire en comú.

Per trencar el gel i mentre preparen la festa, faran memòria del passat, de com Torres treia bones notes i somiava en ser un gran futbolista, de com Morales era considerat “el raret” o el “marieta” de la classe, de com era marginat i no el deixaven jugar a futbol.

En les converses apareix un altre company de classe: en González, que va ser i continua sent el millor amic de Torres. El gran líder, l’alumne perfecte d’historial impecable… i el inductor del “bullying” que va fer la vida impossible a Morales fins al punt de deixar-lo marcat per sempre.

HERE COMES YOUR MAN és un joc psicològic entre dues persones antagòniques, amb    passats i presents diferents. Morales, el marginat ha triomfat a la vida, és un actor reconegut estimat per tothom. Torres, el triomfador és un home corrent amb una vida corrent que només juga al futbol per afició.

Morales declara obertament la seva homosexualitat.

Torres té parella i espera un fill.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Una proposta que es va convertint en un thriller a ulls de l’espectador quan les veritats amagades van sortint a la llum. Les veritables intencions de tots els que han acudit a aquesta “festa” van apareixent davant nostra i converteix el relat en quelcom més fosc.

El tema central de la proposta és l’assetjament escolar, malauradament notícia diària, i dels efectes d’aquest assetjament en les víctimes, en la seva autoestima, en el seu sentiment de culpabilitat, la seva soledat i la seva por a denunciar, a fer-ho públic.

Però també ens parla de l’homosexualitat i la curiositat dels heterosexuals per allò que està “prohibit”, de les revenges, de la manipulació psicològica i la mentida com a eines de relació.

Una proposta situada en una petita habitació amb dues lliteres. Dos protagonistes presents (en Morales i en Torres) i dos absents (en Gonza i el tutor). Unes interpretacions de Marc Ribera i Sergi Cervera absolutament magnífiques, molt intenses i convincents. Un text carregat de sinceritat, emocionalment molt potent i una direcció esplèndida.

Una proposta a la què augurem un gran èxit, tant a Madrid on s’estrenarà el gener vinent, com a casa nostra; de ben segur la repescarem al mes de maig en català.

Però encara la podreu veure aquests dies en castellà, els 17 i 18 de desembre. Paga la pena.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Autor: Jordi Cadellans

Direcció: Jordi Cadellans i Raül Tortosa

Repartiment: Marc Ribera i Sergi Cervera

Idioma: castellà – Durada: 90 minuts

Deixa un comentari