– 073 – Performance – Mostra de SOLOS de MOVIMENT – L’Antic Teatre (🐌🐌🐌) – (temp. 19/20 – espectacle 045) – … i MERCAT MEDIEVAL DE VIC – 2019.12.07

Mostra de SOLOS de MOVIMENT (temp. 19/20 – espectacle nº 045)       

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

Dissabte vam anar fins a Vic a passejar pel Mercat Medieval que com podíem imaginar estava de gom a gom. Després dels problemes per aparcar, vam estar caminant entre la gentada i … traient el cap a les paradetes que podíem. Perquè serà que sempre, en aquests casos, tens la impressió que circules a contracorrent?

Un dia esplèndid, però hem de reconèixer que una mica aclaparats per la massificació d’aquesta festa … massa gent arreu, que no et deixa gaudir de la ciutat com seria desitjable. Vam dinar al restaurant Santa Clara que havíem reservat des de casa i després d’una estona de passejada vam fer via cap a casa … i evidentment vam fer caravana.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

———————————————-

En tornar a Barcelona, deixem el cotxe a casa i quasi sense respirar ens dirigim a l’Antic Teatre on havíem estat convidats per la Semolina Tomic per veure els 6 treballs en procés, resultat del taller d’investigació “PERFORMANCE INTEGRACIÓ” que ella imparteix. Un taller realitzat dins del marc del Festival Escena Poblenou 2019.

En la línia de programació i experimentació que caracteritza la sala, els sis solistes han compartit amb nosaltres les seves exploracions individuals, fruit dels treballs desenvolupats en el taller. Com comenten després de la representació, el resultat és la conseqüència de la trobada de dos eixos, la meditació dinàmica i l’acció performativa.

Com podem llegir a la pàgina web la base de la pràctica se centra en la interrelació de tots els tipus d’energies del cos: físiques, mentals i emocionals. Per arribar a la construcció del solo es passa per una preparació física intensa, imprescindible per a la recerca honesta de materials escènics des de la consciència total cap a la pròpia feina i la de l’altre.

Segons comenta amb entusiasme la Semolina, la trobada amb el públic, … és un moment essencial de la pràctica, quan han de deixar enrere les pors i les vergonyes i mostrar el que realment porten a dins. S’han programat dues representacions, dissabte i diumenge.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Isabel Berlanga – Mostra de Solos a l’Antic Teatre

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Francesca Viana – Mostra de Solos a l’Antic Teatre

Hem pogut gaudir del “work in progress” dels sis artistes, que hi han construït la seva peça al voltant d’una idea predeterminada, el temps, la maternitat, la tècnica que no allibera, el fer, ….. i que en aquest taller han lluitat per deixar aparcat el que realment són o fan a la seva vida professional, actriu, equilibrista, bitlles, ballarina,……

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aurora Caja – Mostra de Solos a l’Antic Teatre

Beatriz Barreiro - Mostra de Solos a l'Antic Teatre - Voltar i Voltar

Beatriz Barreiro – Mostra de Solos a l’Antic Teatre

En aquesta Mostra de SOLOS han intervingut per ordre de sortida a escena,  Isabel Berlanga, Francesca Viana, Aurora Caja, Beatriz Barreiro, Cristian Gómez i Agustí Margarit que ens han donat una mica de la seva energia i s’han mostrat davant nostra.

Cada treball ofereix coses destacables i en funció del solista els resultats són molt diferents. No valorem individualment les interpretacions, en considerar que són uns treballs en procés que ens “han deixat mirar” …..

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Cristian Gómez – Mostra de Solos a l’Antic Teatre

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Agustí Margarit – Mostra de Solos a l’Antic Teatre

Semolina Tomic és el nom artístic de Julijana Tomic Fajdetic, creadora i artista multidisciplinària. Va néixer el 1966 a Osijek (Croàcia) i resideix a Barcelona des del 1985. És l’ànima de l’Antic Teatre, sala que dirigeix des del 2003, i imprimeix a tot el que fa un segell propi. Des de l’any 2016, està immersa en una gira amb la cia. Societat Doctor Alonso amb l’espectacle “ANARCHY”, estrenat al Festival TNT de Terrassa 2016, que nosaltres vam veure allà i l’any 2017 en aquesta mateixa sala.

En finalitzar la presentació dels Solos, ha tingut lloc una petita xerrada amb tots els participants, i la Semolina ens ha deixat veure la seva força i l’energia que ha donat i ha fet desenvolupar  en el curs del taller, molt interessant. El nostre agraïment per haver pogut gaudir d’aquesta experiència.

Mostra de Solos a l'Antic Teatre - Voltar i Voltar

Solistes: Isabel Berlanga, Francesca Viana, Aurora Caja, Beatriz Barreiro, Cristian Gómez, Agustí Margarit

Acompanyament: Semolina Tomic

Idioma: castellà i català

Durada: 75 minuts

sis cargols

Deixa un comentari