– 064 – Voltar per la Literatura – ELLA (🐌🐌🐌🐌) de Damià del Clot – (temp. 19/20 – llibre nº 004) – 2019.12.01

ELLA de Damià del Clot (temp. 19/20 – llibre nº 004)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba

He llegit d’una volada l’últim títol publicat per Llibres del Delicte, ELLA de Damià del Clot.

Una novel·la que sembla construïda com si fos un puzle amb tres persones sense connexió aparent entre elles, que es confessen autores del mateix crim. I ho fan al mateix moment, un diu festiu que no és diumenge, en tres comissaries dels mossos d’esquadra diferents.

Ells són na Maria, una vella jubilada assetjada pel mòbing immobiliari, en Ramir Tusquella, conegut com La Cabra, un jove de dinou anys de barri marginal i en Brauli Jaques Munclús, més conegut com a Jack, un empresari endeutat que ho ha perdut tot.

Tots tres confessen l’assassinat d’un director d’oficina bancària.

La policia, davant la situació estranya, confia la investigació al Rellotger, un especialista en casos complexos que aviat descobreix el punt de connexió entre els tres implicats: ELLA. Tots tres la citen a la seva declaració.

ELLA és Simona, una noia de passat complicat amb moltes “ferides” que vol venjar. Una ràbia acumulada que l’empeny a actuar. I ho fa al capdavant d’una organització amb l’únic objectiu de combatre la injusticia: l’associació Resistència.

El llibre està estructurat en capítols a partir de referències musicals, a la cara A ens parla dels tres protagonistes confessos i el Rellotger, a la cara B ens parla d’ELLA i el Rellotger.

Un ritme d’intriga creixent i una resolució sorprenent de la trama. Un llibre molt interessant que m’ha agradat força i com deia en començar, he llegit d’una tirada.

Damià del Clot i Trias (Vilassar de Mar, 1973), és advocat, politòleg  i escriptor. En l’actualitat exerceix d’alcalde a Vilassar de Mar i president del Consell Comarcal del Maresme.

Ha publicat nombrosos llibres d’assaig i novel·les i ha guanyat el Premi Vila Ametlla de Mar 2009 per “Notes d’un viatge a l’infern” (2009) i el Premi Fiter i Rosell per “Absolut Taronja” (2010).

Aquesta mateixa editorial de Llibres del Delicte va publicar “Una novel.la pulp” i “El Tribunal Constitucional contra Catalunya” ambdues en el 2015.

Títol: Ella

Autor: Damià del Clot

Editorial: Llibres del Delicte

Idioma: català – Pàgines: 240

Data de publicació: 25 d’octubre de 2019

Deixa un comentari