– 062 – Roda de premsa – UN VIATGE EN EL TEMPS – CIRC RALUY – (temp. 19/20 – RdP 023) – 2019.11.29

RdP – UN VIATGE EN EL TEMPS – CIRC RALUY (temp. 19/20 – RdP nº 023)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Ahir divendres vaig estar convocat a la roda de premsa del CIRC RALUY, ara que arriba a Barcelona, després de fer parada a Mallorca, amb el nou espectacle UN VIATGE EN EL TEMPS i que s’hi ha instal·lat al Moll de la Fusta. Les representacions seran a partir d’avui fins passades les festes de Nadal.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Un espectacle que aquest any dediquen a Carlos Raluy, director i cofundador de la companyia que va morir fa tan sols una setmana, el passat dia 23 de novembre a 75 anys. Segons han comentat el seu germà Francis i la seva filla Rosita no han volgut suspendre l’espectacle precisament en homenatge a ell.

La companyia presenta diversos números ambientats en l’època daurada dels circs i les seves caravanes de la primera meitat del segle XX, totalment restaurades.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

UN VIATGE EN EL TEMPS combina noves atraccions i acrobàcies, i segons ha explicat Sandro Roque, conté números en els quals Carlos Raluy era el protagonista i que han hagut d’adaptar, com la desfilada inicial, la final i el número que celebra el 50 aniversari del naixement del primer Circ Raluy. Tenia també el paper de mestre de cerimònies que compartia amb Jessy, un artista italià que haurà d’assumir tot sol el paper.

Els assistents a la presentació, hem pogut veure un tast de tres números que es podran veure a l’espectacle, del que us deixo aquí un petit vídeo …

Un espectacle per a tota la família, amb una durada de dues hores, que recupera personatges com l’home fort, números aeris i entrades de pallassos i un renovat final.

La companyia viatja amb més d’una vintena de caravanes del circ-museu que es podran visitar. Uns carruatges que han estat restaurats i són utilitzats diàriament i que, quan circulen per carretera, no superen els cinquanta quilòmetres per hora.

Fent una mica d’història sabem que la família Raluy fa més de 80 anys que es dedica al circ. Luis Raluy Iglesias (Carcassona 1911) va ser l’iniciador de la nissaga des de Sant Adrià del Besòs on va viure. Va ser el creador del número de l’home bala i l’espectacular triple salt mortal en automòbil.

El CIRC RALUY va rebre el premi Nacional de Circ l’any 1996 i la Creu de Sant Jordi l’any 2006.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ha estat especialment emotiu el missatge que el seu germà i la seva filla, han volgut dedicar al fundador de la companyia, Carlos Raluy en aquesta presentació tan especial …

 

UN VIATGE EN EL TEMPS presenta una dotzena d’artistes … d’Itàlia, Hongria, Portugal, Ucraïna i, Espanya, que mostraran les seves capacitats artístiques en les diverses especialitats: acrobàcia aèria, contorsionisme, forçut, malabarisme, equilibrisme i, per descomptat, en l’humor, amb la indispensable presència de Sandro Roque com a pallasso.

Un projecte que recupera l’estètica i la innocència del circ de sempre i la recrea amb números innovadors sota una carpa inspirada en la Capella Sixtina.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

cargol-i-circ

Deixa un comentari