– 061 – Roda de premsa – Programació segon semestre 19/20 del Teatre Lliure – (temp. 19/20 – RdP 022) – 2019.11.28

Programació segon semestre 19/20 del Teatre Lliure (temp. 19/20 – RdP nº 022)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Dijous al Teatre Lliure de Gràcia, es va presentar als mitjans de comunicació la programació del segon semestre de la Temporada 19/20, que completa la proposta artística del nou equip de Juan Carlos Martel Bayod com a director del teatre.

Però abans de parlar dels nous espectacles, es va fer un balanç positiu dels primers mesos d’aquesta temporada, especialment en l’increment del públic jove, però també del percentatge global d’ocupació que està al voltant del 80% de la capacitat de les sales. Es replantejarà les sessions que fins ara s’han fet a les 4 de la tarda, malgrat que la direcció ha reconegut que aquest horari s’ha obert a un tipus diferent de públic i s’ha assolit fins a un 60% d’ocupació.

Els espectacles programats aquest nou semestre, comparteixen el desig i la necessitat d’escolta interna davant d’un present complicat.

Són quinze els espectacles que el Lliure proposa en aquest segon semestre; cinc dels quals són produccions pròpies que s’estrenaran des d’inicis d’any fins a l’estiu:

  • El quadern daurat de Doris Lessing (Premi Nobel el 2007), dirigit per Carlota Subirós,  amb Nora Navas com a protagonista
  • La nostra parcel·la de Lara Díaz
  • Una de Raquel Cors, una proposta teatral entre el documental i la ficció sobre el plaer sexual
  • Les tres germanes dirigit per Julio Manrique, que reformula el clàssic d’Anton Txékhov, interpretades per Cristina Genebat, Laia Manzanares i María Rodríguez
  • Bonus Track de Carol López.

Es manté l’estructuració de la programació en branques per facilitar la tria d’espectacles segons gustos i interessos, i per facilitar l’entesa d’un programa divers.

Altres propostes teatrals:

  • Juan Navarro i Gonzalo Cunill fan tàndem a En lo alto para siempre, un espectacle creat a partir de textos de l’escriptor novaiorquès David Foster Wallace.
  • S’estrenen amb “El primer Lliure”María Velasco i Lola Jiménez, que presenten La espuma de los díasLara Díez, que dirigeix l’espectacle existencial La nostra parcel·la

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Pel que fa a les propostes internacionals, el Lliure compta amb els muntatges de dos artistes innovadors i reconeguts a Europa que es presenten per primer cop a Catalunya:

  • El suís Massimo Furlan, dirigeix Concurs européen de la chanson philosophiqueun musical filosòfic en format Eurovisión.
  • La italiana Emma Dante amb l’espectacle que l’ha catapultat entre els grans noms de l’escena europea, un diàleg amb el més enllà titulat Le sorelle Macaluso 

Dins de les propostes destinades al públic infantil:

  • Marc Rosich i Carles Pedragosa, que presenten el musical La Bruixa de la tramuntana
  • La companyia francesa La balaine – cargo, que porta a escena Poulette Crevette
  • El Conde de Torrefiel, que estrena Los protagonistas, el seu primer espectacle per a públic infantil.

En darrer lloc, el Lliure continua buscant complicitats i col·laboracions amb el teixit cultural i social de la ciutat:

  • RRR, una proposta conjunta de Frederic Amat, cabosanroque i La Veronal, on se suma Cube.bz,
  • El nacimiento de la bailarina vieja d’Elena Córdoba
  • Es recupera Sis personatges. Homenatge a Tomàs Giner de Juan Carlos Martel Bayod i Joan Yago, un espectacle inclusiu realitzat amb la col·laboració d’Arrels Fundació.

Dins del Programa educatiu es crea el projecte Escena pilot, que comptarà amb l’equip artístic format per la creadora Lali Álvarez i la pedagoga i actriu Gemma Martínez.

Com sempre havia gravat l’àudio de la presentació, però en veure que el Teatre Lliure ha editat a YouTube el vídeo sencer de la presentació, crec que paga la pena optar per aquest últim …

Per veure la programació del Teatre Lliure, amb més detall, cliqueu en aquest ENLLAÇ

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari