– 061 – Roda de premsa – Programaci贸 segon semestre 19/20 del Teatre Lliure – (temp. 19/20 – RdP 022) – 2019.11.28

Programaci贸 segon semestre 19/20 del Teatre Lliure (temp. 19/20 – RdP n潞 022)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

PerMiquel Gasc贸n

Dijous al Teatre Lliure de Gr脿cia, es va presentar als mitjans de comunicaci贸 la programaci贸 del segon semestre聽de la聽Temporada 19/20, que completa la proposta art铆stica del nou equip de聽Juan Carlos Martel Bayod com a director del teatre.

Per貌 abans de parlar dels nous espectacles, es va fer un balan莽 positiu dels primers mesos d’aquesta temporada, especialment en l’increment del p煤blic jove, per貌 tamb茅 del percentatge global d’ocupaci贸 que est脿 al voltant del 80% de la capacitat de les sales. Es replantejar脿 les sessions que fins ara s’han fet a les 4 de la tarda, malgrat que la direcci贸 ha reconegut que aquest horari s’ha obert a un tipus diferent de p煤blic i s’ha assolit fins a un 60% d’ocupaci贸.

Els espectacles programats aquest nou semestre, comparteixen el desig i la necessitat d鈥檈scolta interna davant d鈥檜n present complicat.

S贸n聽quinze els espectacles聽que el Lliure proposa en aquest segon semestre;聽cinc聽dels quals s贸n聽produccions pr貌pies que s鈥檈strenaran des d鈥檌nicis d鈥檃ny fins a l鈥檈stiu:

  • El quadern daurat de Doris Lessing (Premi Nobel el 2007), dirigit per Carlota Subir贸s,聽 amb Nora Navas com a protagonista
  • La nostra parcel路lade Lara D铆az
  • Una聽de Raquel Cors, una proposta teatral entre el documental i la ficci贸 sobre el plaer sexual
  • Les tres germanesdirigit per Julio Manrique, que reformula el cl脿ssic d鈥橝nton Tx茅khov, interpretades per Cristina Genebat, Laia Manzanares i Mar铆a Rodr铆guez
  • Bonus Trackde Carol L贸pez.

Es mant茅 l鈥檈structuraci贸 de la programaci贸 en branques per facilitar la tria d鈥檈spectacles segons gustos i interessos, i per facilitar l鈥檈ntesa d鈥檜n programa divers.

Altres propostes teatrals:

  • Juan Navarro i Gonzalo Cunill聽fan t脿ndem a聽En lo alto para siempre, un espectacle creat a partir de textos de l’escriptor novaiorqu猫s David Foster Wallace.
  • S鈥檈strenen amb “El primer Lliure”:聽Mar铆a Velasco聽i聽Lola Jim茅nez, que presenten聽La espuma de los d铆as;聽Lara D铆ez, que dirigeix l鈥檈spectacle existencial聽La nostra parcel路la

This slideshow requires JavaScript.

Pel que fa a les propostes internacionals, el Lliure compta amb els muntatges de dos artistes innovadors i reconeguts a Europa que es presenten per primer cop a Catalunya:

  • El su铆s Massimo Furlan,聽dirigeix聽Concurs europ茅en de la chanson philosophique,聽un musical filos貌fic en format Eurovisi贸n.
  • La italiana Emma Dante聽amb l鈥檈spectacle que l鈥檋a catapultat entre els grans noms de l鈥檈scena europea, un di脿leg amb el m茅s enll脿 titulat Le sorelle Macaluso

Dins de les propostes destinades al p煤blic infantil:

  • Marc Rosich聽i聽Carles Pedragosa, que presenten el musical聽La Bruixa de la tramuntana
  • La companyia francesa La balaine 鈥 cargo, que porta a escena Poulette Crevette
  • El Conde de Torrefiel, que estrena聽Los protagonistas,聽el seu primer espectacle per a p煤blic infantil.

En darrer lloc, el Lliure continua buscant complicitats i col路laboracions amb el teixit cultural i social de la ciutat:

  • RRR, una proposta conjunta de聽Frederic Amat, cabosanroque聽i聽La Veronal,聽on se suma聽Cube.bz,
  • El nacimiento de la bailarina vieja聽d鈥Elena C贸rdoba
  • Es recupera Sis personatges. Homenatge a Tom脿s Giner聽de聽Juan Carlos Martel Bayod聽i聽Joan Yago, un espectacle inclusiu realitzat amb la col路laboraci贸 d鈥Arrels Fundaci贸.

Dins del Programa educatiu es crea el projecte聽Escena pilot,聽que comptar脿 amb l鈥檈quip art铆stic format per la creadora聽Lali 脕lvarez聽i la pedagoga i actriu聽Gemma Mart铆nez.

Com sempre havia gravat l’脿udio de la presentaci贸, per貌 en veure que el Teatre Lliure ha editat a YouTube el v铆deo聽sencer de la presentaci贸, crec que paga la pena optar per aquest 煤ltim …

Per veure la programaci贸 del Teatre Lliure, amb m茅s detall, cliqueu en aquest ENLLA脟

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply