– 054 – Teatre – SOLOS – SENTIR TODO DE TODAS LAS MANERAS (🐌🐌🐌) – EL MUNDO COMO YO LO VEO (🐌🐌🐌+🐚) – Laboratorio Teatro – (temp. 19/20 – espectacle. 033 i 034) – 2019.11.24 

SOLOS – SENTIR TODO DE TODAS LAS MANERAS (temp. 19/20 – espectacle nº 034)                                     – EL MUNDO COMO YO LO VEO (temp. 19/20 – espectacle nº 035)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

Ahir diumenge al vespre ens vam dirigir al Laboratorio Teatro, Escola d’Expressió Corporal Dramàtica, per tal de veure dos SOLOS amb dramatúrgia d’autor interpretats per dues alumnes d’aquest centre i dirigits per Jessica Walker.

Ens encanta trepitjar “Laboratorio Teatro”, un espai que considerem diferent, allunyat de qualsevol altre tipus d’espai teatral,  i que habitualment ens atrapa.

La seva música, la seva llum, les seves espelmes, la seva intensa olor d’encens…. malgrat que també té algun que altre inconvenient, ja que has d’esperar força estona, apilat amb altres espectadors i dempeus, a què per fi diguin l’esperada frase “entra el publico“. Ahir per exemple ho varen dir 20 minuts després de l’hora prevista per començar les representacions.

Vam poder gaudir de dos Solos interpretats per Francisca Mujica i Marina Garmendia

1 – SENTIR TODO DE TODAS MANERAS per Francisca Mujica Kursan (🐌🐌🐌)

Francisca Mujica Kursan ens ha presentat una proposta que suposa un apropament a la vida i obra del poeta portuguès Fernando Pessoa.

Nascuda a Xile (Valparaiso, 1989), ella és psicòloga, coach ontològica i actriu experimental. Instal·lada a Barcelona des de 2016 on es forma al Laboratori Escola aprenent a integrar l’art teatral amb el creixement personal.

Actualment treballa a Barcelona coordinant un programa de desenvolupament personal i realitzant acompanyament a persones des del coaching i l’entrenament creatiu. També és part d’una companyia de teatre multidisciplinari que actualment es troba representant “Ambulantis” (que nosaltres vam veure en el Festival Píndoles 2018) una obra de teatre d’objectes i teatre documental que parla sobre el fenomen de viatjar i deixar l’origen.

De Fernando Pessoa (Lisboa 1888-1935) ens mostra la seva faceta més desconeguda i personal, la seva naufragada relació amb Ofelia Queiroz, i els seus heterònims. Emparat en aquestes personalitats inventades, de fet va tenir fins a 72 heterònims, Pessoa va desenvolupar tota la seva vida, tant literària com real, ja que sovint es presentava a les cites, o escrivia sota una de les personalitats, les més importants van ser Alberto Caeiro, Álvaro de Campos i Ricardo Reis.

Una curta vida dedicada a crear textos i poemes i també altres vides a través dels seus heterònims, cosa que l’han convertit en un personatge enigmàtic, …  acusat sovint de pertànyer a la maçoneria.

Francisca Mujica ens descobreix el personatge amb una interpretació que creiem volgudament continguda.

Direcció: Jessica Walker – 

Idioma: castellà – durada: 30′

________________________________________

2 – EL MUNDO COMO YO LO VEO per Marina Garmendia (🐌🐌🐌+🐚)

Marina Garmendia s’ha convertit en el científic Albert Enstein i ens ha explicat part de la seva vida i les seves inquietuds vitals.

Marina Garmendia – (Mari Garmen) (Barcelona 1994), es declara apassionada per l’ofici teatral i per l’ofici terapèutic i la investigació del funcionament de la psique humana. Va cursar formació en astrologia psicològica amb un postgrau en astrologia terapèutica i actualment treballa com animadora sociocultural per geriatria i com a creadora teatral, distribuïdora i intèrpret de les seves pròpies obres.

Amb una caracterització realment esplèndida, Marina es transforma n’Albert Einstein (Ulm 1879 – Princenton 1955) una persona caracteritzada per una adolescència irreverent i autodidacta i una vellesa frustrada per la sequera d’idees en el debat sobre la mecànica quàntica. Un primer matrimoni amb la matemàtica Mileva Maric, a l’ombra dels treballs d’Einstein al voltant de la teoria de la relativitat, de la que es va divorciar després de 16 anys de matrimoni per casar-se amb Elsa Loewenthal, una cosina seva.

El premi Nobel, l’antisemitisme, l’exili en Princeton, la correspondència amb Freud, el seu fort activisme pacifista, la depressió post Hiroshima i la seva connexió motora amb el sentit diví de l’existència …. la peça descriu un viatge per les diferents escenes biogràfiques d’Albert Einstein.

Una proposta que ens hi ha interessat molt, en ser capaç de  donar la visió tan “humana” d’un geni, i que ha estat magníficament interpretada.

Direcció: Jessica Walker – 

Idioma: castellà – durada: 45′

Deixa un comentari