– 052 – Teatre Musical – ELS MUSICS DE BREMEN (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Teatre Gaud铆 (temp. 19/20 – espectacle 032) – 2019.11.23

ELS MUSICS DE BREMEN (temp. 19/20 – espectacle n潞 032)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n –聽

Dissabte vam assistir a l’estrena, al Teatre Gaud铆, de la nova versi贸 del cl脿ssic dels germans Grimm, ELS M脷SICS DE BREMEN, en versi贸 d’Ever Blanchet. Una nova proposta de teatre musical i familiar amb m煤sica i direcci贸 de Joan Oliv茅 i amb Maria Claus贸 com ajudant de direcci贸 i responsable del moviment esc猫nic.

Tal com ens van explicar a la roda de premsa, en aquesta ocasi贸, la companyia Versus Teatre ens proposa un musical amb un repartiment format per actors que tamb茅 s贸n m煤sics, o per m煤sics que s贸n actors: Joan Rigat 茅s el ruc i toca el viol铆, Ivan Herzog 茅s el gos i toca la guitarra, Berta Pe帽alver 茅s la gallina i toca el piano, Aina Vall茅s 茅s la gata que toca el violoncel i David Macul茅 茅s el grill a la bateria.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Mantenint l鈥檈ss猫ncia de la hist貌ria original el conte es transforma i reinventa, presentant aquesta versi贸 amb noves can莽ons i noves coreografies.

Un Ruc, un Gos, una Gallina i una Gata, fugen dels seus amos perqu猫 els fan treballar massa i els maltracten. Decideixen anar a la ciutat de Bremen on s鈥檌maginen que viuran millor i es podran dedicar a la m煤sica. En aquesta aventura els acompanya un Grill. Per貌 pel cam铆 es trobaran entrebancs que els posaran a prova i refermaran la seva amistat tot cantant.

El conte dels Germans Grimm 茅s un cant contra la intoler脿ncia, l鈥檈xplotaci贸 i l鈥檕bsessi贸 per la productivitat. En aquesta versi贸 l鈥檕bra recupera valors que van des de la llibertat, el feminisme, la lleialtat i la fraternitat. Condemna el maltractament dels animals i defensa la solidaritat.

Una proposta enfocada al p煤blic familiar per貌 que 茅s apta per a tota mena de p煤blic pel missatge impl铆cit que defensa la llibertat d’escollir, i per la seva alt铆ssima qualitat musical.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Les can莽ons que s鈥檌nterpreten s贸n:

   • Em vull jubilar (Ruc)
   • Soc un gos de ca莽a (Gos)
   • Un ruc 茅s un ruc (Ruc)
   • La granja (Gallina)
   • Els gats del carrer (Gata)
   • L鈥檈scala musical (Tots)
   • L鈥檋ostal (Tots)
   • La ciutat que ens agradaria (Tots)
   • Junts (Tots)

Una posada en escena molt encertada i engrescadora, amb molt moviment que fan les del铆cies dels m茅s petits de la sala. Un acolorit vestuari de Martina Buroni i un magn铆fic disseny d’il路luminaci贸 de Daniel Gener. Molt destacable la millora en l’equip sonor i excel路lent disseny de so de Sergi Romero.

Les interpretacions s贸n brillants, tant per la qualitat de les veus, com per la seva gestualitat i simpatia. Una proposta que considerem apta per a tots els p煤blics i que recomanem per la seva qualitat.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Versi贸 teatral:聽Ever Blanchet
M煤sica: Joan Oliv茅
Versi贸 catalana:聽Jes煤s Fern谩ndez i Ever Blanchet
Direcci贸 esc猫nica聽i musical:聽Joan Oliv茅
Moviment i ajudantia de direcci贸: Maria Claus贸

Int猫rprets: Ivan Herzog, David Macul茅, Berta Pe帽alver, Joan Rigat,聽 Aina Vall猫s

Disseny d鈥檌l路luminaci贸:聽Daniel Gener聽\ Espai esc猫nic聽i vestuari: Martina Buroni \聽Realitzaci贸 de vestuari: Rafat贸 Teatre \ Disseny de so:聽Sergi Romero聽\ Assessorament de so: Xose Fern谩ndez \ Assessorament t茅cnic: Youkali \ T猫cnic de sala: Andriy Kravchyk \ Realitaci贸 atrezzo: Cia La Closca \ Fotografies:聽Nito Cilintano \ Disseny grafic: Neus Vallesp铆 \ Premsa & Comunicaci贸: Elsa Cano \ Producci贸 executiva: Roxana D铆az

Producci贸: Versus Teatre

Idioma: catal脿 –聽Durada: 60鈥

Deixa un comentari