– 052 – Teatre Musical – ELS MUSICS DE BREMEN (🐌🐌🐌🐌) – Teatre Gaudí (temp. 19/20 – espectacle 032) – 2019.11.23

ELS MUSICS DE BREMEN (temp. 19/20 – espectacle nº 032)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

Dissabte vam assistir a l’estrena, al Teatre Gaudí, de la nova versió del clàssic dels germans Grimm, ELS MÚSICS DE BREMEN, en versió d’Ever Blanchet. Una nova proposta de teatre musical i familiar amb música i direcció de Joan Olivé i amb Maria Clausó com ajudant de direcció i responsable del moviment escènic.

Tal com ens van explicar a la roda de premsa, en aquesta ocasió, la companyia Versus Teatre ens proposa un musical amb un repartiment format per actors que també són músics, o per músics que són actors: Joan Rigat és el ruc i toca el violí, Ivan Herzog és el gos i toca la guitarra, Berta Peñalver és la gallina i toca el piano, Aina Vallés és la gata que toca el violoncel i David Maculé és el grill a la bateria.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Mantenint l’essència de la història original el conte es transforma i reinventa, presentant aquesta versió amb noves cançons i noves coreografies.

Un Ruc, un Gos, una Gallina i una Gata, fugen dels seus amos perquè els fan treballar massa i els maltracten. Decideixen anar a la ciutat de Bremen on s’imaginen que viuran millor i es podran dedicar a la música. En aquesta aventura els acompanya un Grill. Però pel camí es trobaran entrebancs que els posaran a prova i refermaran la seva amistat tot cantant.

El conte dels Germans Grimm és un cant contra la intolerància, l’explotació i l’obsessió per la productivitat. En aquesta versió l’obra recupera valors que van des de la llibertat, el feminisme, la lleialtat i la fraternitat. Condemna el maltractament dels animals i defensa la solidaritat.

Una proposta enfocada al públic familiar però que és apta per a tota mena de públic pel missatge implícit que defensa la llibertat d’escollir, i per la seva altíssima qualitat musical.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Les cançons que s’interpreten són:

   • Em vull jubilar (Ruc)
   • Soc un gos de caça (Gos)
   • Un ruc és un ruc (Ruc)
   • La granja (Gallina)
   • Els gats del carrer (Gata)
   • L’escala musical (Tots)
   • L’hostal (Tots)
   • La ciutat que ens agradaria (Tots)
   • Junts (Tots)

Una posada en escena molt encertada i engrescadora, amb molt moviment que fan les delícies dels més petits de la sala. Un acolorit vestuari de Martina Buroni i un magnífic disseny d’il·luminació de Daniel Gener. Molt destacable la millora en l’equip sonor i excel·lent disseny de so de Sergi Romero.

Les interpretacions són brillants, tant per la qualitat de les veus, com per la seva gestualitat i simpatia. Una proposta que considerem apta per a tots els públics i que recomanem per la seva qualitat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Versió teatral: Ever Blanchet
Música: Joan Olivé
Versió catalana: Jesús Fernández i Ever Blanchet
Direcció escènica i musical: Joan Olivé
Moviment i ajudantia de direcció: Maria Clausó 

Intèrprets: Ivan Herzog, David Maculé, Berta Peñalver, Joan Rigat,  Aina Vallès

Disseny d’il·luminació: Daniel Gener \ Espai escènic i vestuari: Martina Buroni \ Realització de vestuari: Rafató Teatre \ Disseny de so: Sergi Romero \ Assessorament de so: Xose Fernández \ Assessorament técnic: Youkali \ Tècnic de sala: Andriy Kravchyk \ Realitació atrezzo: Cia La Closca \ Fotografies: Nito Cilintano \ Disseny grafic: Neus Vallespí \ Premsa & Comunicació: Elsa Cano \ Producció executiva: Roxana Díaz

Producció: Versus Teatre

Idioma: català – Durada: 60’

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.